dp-unmasked-02

15 keer Daft Punk zonder helmen op

Je zult het niet geloven, maar er was een tijd dat Daft Punk helemaal geen moeite had om hun gezichten te laten zien. Ooit begon het Franse duo namelijk zonder helm, maar al snel verschenen ze nooit meer zonder in het openbaar. Één van de heren vertelde: “Er was een ongeluk in onze studio. We waren bezig op onze sampler, en om exact 9:09 uur op 09-09-1999 ontplofte hij. Toen we bijkwamen ontdekten we dat we robots waren geworden.”

Dit zou de reden zijn dat ze een helm dragen. Een leuk verhaal natuurlijk, maar het zou meer thuishoren in een Futurama aflevering dan de muziekwereld. Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christ a.k.a Daft Punk hebbem wel een duidelijke reden waarom ze altijd deze helmen dragen. Het moet namelijk om de muziek gaan, en niet om de DJ’s zelf.

“We geloven niet in het ‘sterren systeem’. We willen dat de focus ligt op de muziek. Als we een image moeten creëren, dan moet het maar een fake imago zijn”, zei Thomas in 2004 in een interview. Wel fijne muziek maken dus, maar niet herkend willen worden op straat.

Nu kijken we even terug naar Daft Punk zonder dat ‘fake imago’. Hier zie je namelijk 15 foto’s van hun zonder helm op. Wij snappen wel waarom ze het alleen om de muziek willen laten draaien!

dp-unmasked-09

dp-unmasked-10

dp-unmasked-11

dp-unmasked-12

dp-unmasked-13

dp-unmasked-14

dp-unmasked-15

dp-unmasked-01

dp-unmasked-02

dp-unmasked-03

dp-unmasked-04

dp-unmasked-05

dp-unmasked-06

dp-unmasked-07

dp-unmasked-08

Bron: Doandroidsdance.com