22FEST.FB

Waarom je Shazam overuren gaat draaien op het aankomende 22fest

Was je al op de hoogte van het feit dat er zoiets als een ‘auto-mode’ bestaat voor Shazam? De mogelijkheid de app constant te laten lopen, zodat ‘ie al de tunes die je telefoon bereiken, opgeslagen worden? Nee? Gelukkig weet je het nu, ruim voor zaterdag 20 mei, wanneer het Thuishaven-terrein voor één dag het decor is van 22fest. Het festival staat dit jaar namelijk, nog meer dan in voorgaande jaren, volledig in het teken van het ontdekken van nieuwe muziek. En dan komt zo’n ‘auto-mode’ best van pas.

De opzet van 22fest is hetzelfde als voorgaande jaren. De setting is echter iets anders. Om op dat laatste verder te gaan: het festival is verhuisd. Van het Diemerbos, met plek voor 3000 man, naar het terrein van Thuishaven met plek voor 2000 man. Dit betekent een nog intiemer decor. Dat, terwijl voorgaande edities van het festival al werden geroemd om het knusse karakter. De podiumindeling blijft behouden: twee grotere podia, één kleiner podium.

Op die podia vind je acts die grofweg onder te verdelen zijn in twee genres: hiphop/R&B enerzijds en disco/house anderzijds. De genres staan, gezien de line-up, volledig op gelijke voet en zijn op het festival dan ook gelijk vertegenwoordigd. Je wil namen horen? Wij noemen een Yung Nnelg, Torus, Rachel Green, Ace Tee en Yung Felix. Doen niet al deze namen een belletje rinkelen? No worries; 22fest draait dus om het ontdekken van nieuwe muziek.

Dat je Shazam overuren gaat draaien aankomende zaterdag staat dan ook buiten kijf. Tenminste; als je je telefoon volledig oplaadt voor je afreist naar het Thuishaven-terrein, want die auto-modus slurpt batterij. Én als je een kaartje koopt voor aankomende zaterdag natuurlijk. En dat doe je hierrr. Tot zaterdag!