47d2676f1c3b0396ba99e8501cfa5423319a0d20

De Nederlandse artiesten die R&B levend houden

Ondanks dat het misschien nog een beetje te vroeg is om over valentijnsdag te beginnen, delen we vandaag een aantal R&B artiesten die jij op deze romantische dagen zeker wil draaien. We vroegen ons af wat de huidige staat is van R&B en wie de artiesten zijn in Nederland die dit genre levend houden. Check hieronder wat nieuwe faces die ervoor zorgen dat jij nog steeds songs hebt voor wanneer je in je feels bent.

JU-LIA

JU-LIA is een zangeres uit Amsterdam met Franse roots en een passie voor mode. Ze maakt haar debuut met de single ‘No Time’ waarvoor de zangeres zelf de art direction heeft verzorgd. Dit is pas het begin voor de getalenteerde zangeres en met dit nummer als debuut single, zijn wij benieuwd wat de Amsterdamse zangeres nog meer in petto heeft.

ELIJAH WATERS

Soms heb je van die dagen dat je gewoon even in je auto wil stappen en wil cruisen zonder bestemming. Het nummer wat perfect bij die mood past, is Knew Ya van Elijah Waters. De zanger uit Rotterdam heeft niet persé de R&B die je verwacht als je aan het genre denkt, maar na het zien van de visuals van de zanger heb je al snel door dat Elijah niet je doorsnee zanger is. Ondanks dat de zanger nog niet de bekendste artiest van Nederland is, zit hij niet stil. Hij heeft al drie projecten uit die je kan luisteren op Spotify. Benieuwd naar meer van zijn muziek? Slide naar beneden voor zijn EP ‘A Sunday Kinda Love’.

MPES

De bij Rotterdam Airlines getekende artiest is voor velen nog een onbekende naam, maar desalniettemin zeker een artiest om in de gaten te houden. De allround artiest produceert al zijn nummers zelf en speelt ook nog eens de gitaar en de piano. Een mix van catchy melodies en heel veel gevoel. Als je houdt van old school vibes dan is MPES de artiest die je nu moet checken. Een van onze fav’s is het nummer ‘Voor mij’ featuring James Watts.

MAEL

Mael is één van de weinige artiesten die kan zeggen dat hij een record deal bij Topnotch heeft getekend zonder muziek uit te hebben. Dat zegt veel over de kwaliteiten van de opkomende zanger want met namen zoals Frenna, Ronnie Flex en Lil kleine is het label verantwoordelijk voor de grootste Nederlandstalige artiesten. De rapper/zanger mixt R&B vibes met trap vibes en doet in sommige momenten denken aan de Amerikaanse artiest Bryson Tiller. Check zijn debuut EP ‘PR1NS’ hieronder.