independent

5 artiesten waarvan jij misschien nog niet wist dat ze independent zijn

In de muziekindustrie wordt het voor artiesten steeds makkelijker om muziek te maken en zonder behulp van een label succesvol te zijn. Om je te voorzien van een dosis monday motivatie hebben we  hieronder vijf inspirerende artiesten op een rij gezet die independent zijn, waarvan je dat misschien nog niet wist.

Henkie T


Deze jonge visionair uit de Bijlmer, bekend van het duo Chivv & HT, koos ervoor om na een succesvolle periode bij TopNotch zijn eigen label ‘’Quatro Vision’’ op te starten en verder te gaan op de independent way. Wat in het begin misschien wel een risicovolle stap was, bleek uiteindelijk een slimme move. Hij is zó slim, dat hij de track ‘Dom doen‘ met Jonna Fraser maakte en vervolgens platina ging.

Yung Nnelg

Als er iemand is waar elke man wat van kan leren is hij het wel. Bij zijn single ‘Diamonds & Pearlskwam hij bijvoorbeeld met zijn eigen parfum en bij zijn single ‘Girl‘ met Idaly – die sowieso de moeite waard is om te checken – kwam hij met een speciale chocolade reep in samenwerking met Tony Chocolonely. Na het leveren van twee sterke projecten bij het label Sony is de rapper weer independent en komt hij ons vertellen dat hij niet normaal is in zijn laatste nieuwe single samen met Ares.

Ares


Dit bericht bekijken op Instagram

Alice nu overal te beluisteren ❤️❤️❤️❤️ Artwork shot by @willemskantine Edited by @robindenridder

Een bericht gedeeld door Ares (@162ares) op

Misschien niet de grootste artiest uit Nederland, maar in zijn lane is Ares een gigant. De lyricalist komt met een sound waarvoor het grote publiek in Nederland misschien nog niet eens klaar voor is. Na het leveren van drie projecten bij het label TopNotch maakt Ares in 2018 zijn independent debuut met het project Alice.

Rimon


Dit bericht bekijken op Instagram

ITS OUT! LINK IN BIO 🌹 Wow, I cant describe how proud I am.. proud of everyone involved in creating this magical, iconic piece of art. We did this in one take, and did the impossible.. Visuals are an important part of me as an artist to tell my story, and to see us all grow into better, bigger productions together is a dream coming true! Thank you @redbullmusicned for this opportunity, @samuel.alles for creating this musical masterpiece, thank you to EVERYONE INVOLVED. This song and video closes off a chapter, with a message to all women: I HOPE YOU GROW INTO LOVING AND APPRECIATING YOURSELF, I HOPE YOU PUT YOURSELF FIRST INSTEAD OF OTHER PEOPLE AND I HOPE YOU TAKE THE TIME TO PROCESS AND HEAL WHATEVER IT IS THAT WEIGHS HEAVY ON YOU, AND TO COME BACK FOCUSED AND STRONGER THAN EVER! Love y’all and let me know what you think! ❤️

Een bericht gedeeld door RIMON 🌹 (@ri.mon) op

De zangeres met Eritrese roots laat zien dat je zonder een grote label nog steeds internationaal succesvol kan zijn. Door een tijdloze sound te combineren met sterke video’s – zoals de uncut video ‘FOCU$’ – is Rimon in een korte periode opgepikt door internationale kanalen zoals The Fader, Dazed en ID International. De zangeres is niet alleen independent op zakelijk gebied, maar ook alle concepten van de videoclips en de lyrics bedenkt zij zelf.

Russ


Dit bericht bekijken op Instagram

I’ve been dreaming of this moment forever. Thank you Big Boy. Thank you Kanye. Life is insane.

Een bericht gedeeld door Russ (@russ) op

Voor de volgende op deze lijst gaan we overseas en komen we aan bij de multidisciplinaire artiest uit Atlanta, Russ. Hij is misschien wel de meest independent artiest van het moment want van alle songs die Russ uitbrengt produceert, mix en masterd hij alles zelf. De artiest merkte bij de eerste projecten die hij uitbracht dat het eerste nummer op zijn projecten altijd het beste werd beluisterd. Dit gaf hem het idee om in plaats van meteen albums uit te brengen, eerst voor een lange periode elke week één nummer uit te brengen, waaronder ‘Best On Earth’ Deze marketingstrategie bleek genius want de artiest ging in een jaar tijd van een maandelijks inkomen van $626-, naar 102K. Dat doen wij hem niet zomaar na.