8-mile-eminem-battlerap-bodied-gewoonvoorhem-e1501922862795-1000x750-c

5 hiphop films die je gezien moet hebben

Achter succes van muziekartiesten zitten vaak hele interessante verhalen die soms zo goed zijn dat je er wel een film van kan maken. Dit is precies wat er veel gebeurt in de filmindustrie. Omdat er een hoop goede hiphop films zijn hebben wij hieronder de vijf films genoteerd die je gezien moet hebben. Alle films zijn gebaseerd op hoe het leven werkelijk was van de rappers.

Straight Outta Compton

Twintig jaar na overlijden van Eazy-E zien we in de film ‘Straight Outta Compton’ hoe het was in de tijd van de rapper. Met de film krijgen we een kijkje in het succes van de rapgroep NWA en hoe zij omgingen met alle obstakels en tegenslagen. De film richt zich vooral op de oprichters van NWA, Ice Cube, Dr. Dre en Eazy-E. ‘Straight Outta Compton’ laat duidelijk een stuk belangrijke geschiedenis zien van hiphop, maar ook op politiek gebied, en daarom is het een must om deze gezien te hebben.

Notorious

In 2009 kwam de film over Notorious B.I.G. in de bioscopen. De film geeft een goed beeld van hoe Biggie met behulp van Diddy zijn weg omhoog werkte in de muziekindustrie en hoe het zat met de eastcoast/westcoast rivaliteit. Iedereen moet wel iets weten over de legendarische Notorious B.I.G. en dat is waarom jij deze film gezien moet hebben.

8 Mile

Voor Eminem bleef het niet bij rappen, in zijn biografische film speelt hij zelf de hoofdrol. Als enige blanke jongen in een club waar afro-amerikanen de baas zijn probeert Eminem, die in de film B-Rabbit heet, respect te krijgen als rapper. We zien ook hoe hij opgroeit in een trailer in 8 Mile. De film staat vooral bekend om haar rap battles en die wil je niet gemist hebben.

Get Rich Or Die Tryin’

Het leven van 50 Cent was geen pretje. Van gangster naar rapper, en later ‘gangster rapper’, 50 heeft het allemaal gehad. Het criminele leven van de rapper maakt het ook een hele spannende film met goeie actie en een mooi plot. Een must seen film dus.

All Eyez On Me

De 2Pac film kreeg veel negatieve reacties op social media maar toch is het een film die je wel een keer gezien moet hebben. Iedereen kent 2Pac natuurlijk, en de film brengt de belangrijkste gebeurtenissen van zijn leven naar voren. Het verhaal van de rapper is wel degelijk interessant om in te verdiepen en zo’n film is dan ook altijd wel goed om te checken.