Schermafbeelding 2018-12-04 om 13.23.28

spele.nl games die jou het gevoel geven dat je weer in 2010 zit

Stiekem op de computer van je ouders of school spelletjes spelen, iedereen kent het nog wel. De plek waar elk kind zich nooit kon vervelen: spele.nl. De site bestaat nog steeds en je kan er nog steeds dezelfde games spelen. We brengen je terug in de tijd met deze klassieke games die jouw jeugd beter hebben gemaakt:

Bomberman

Schermafbeelding 2018-12-04 om 13.00.47

In dit zenuwslopende spel was het de bedoeling dat je de tegenstanders uitschakelde met de explosie van je rode dynamiet staaf. Met de verschillende levels bleef je bezig met deze game. Zelfs multiplayer was mogelijk, dus je kon zelfs je matties uitdagen om te spelen. Bomberman had meerdere uitgaves, de meest recente is Bomberman 4.

Appel Schieten

Schermafbeelding 2018-12-04 om 13.11.38

Een van de simpelste games die we speelden als kind. De bedoeling is om met een pijl en boog de appel van het hoofd van je vriend te schieten. En het kon ook niet anders dan dat iedereen ging kijken wat er gebeurde als je je vriend neerschoot met de pijl. Hij maakte rare bewegingen en er was genoeg bloed, wat in je kindertijd natuurlijk geweldig en intens was om te zien. Dit maakte Appel Schieten een populair spel onder alle kinderen.

Gold Digger

original_1-123012

Voor de fanatiekelingen was het goud zoeken een onvergetelijke game. Bewapend met een touw met grijphand moest je als gold digger genoeg goud uit de grond halen binnen een bepaalde tijd. Hoe beter je was, hoe verder je kwam. Gold Digger had verschillende levels, wat ervoor zorgde dat je het spel bleef spelen.

Age of War

Schermafbeelding 2018-12-04 om 13.57.58

Met dit spelletje kon je laten zien wie de grootste speler van de wijk was. Je moest je fort verdedigen en de ander aanvallen door een voor een poppetjes in te zetten om aan te vallen. Ook kon je een katapult plaatsen op je fort om het te verdedigen. Hoe langer je het volhield, hoe verder je in de tijd kwam. Je begint in de oertijd, en je eindigt in een super hi-tech tijdperk. Age of War was een underrated game waar vooral geduld en tactiek van toepassing was. Dit spel speelde je minimaal een paar uur.

Happy Wheels

Schermafbeelding 2018-12-04 om 13.39.45

Het intense actie spel dat iedereen bezig hield, Happy Wheels. De mogelijkheden waren oneindig. Je kon in veel verschillende levels, met veel verschillende characters op veel verschillende manieren dood gaan. De bedoeling was natuurlijk dat je de finish haalde met de race, maar onderweg raakte je altijd wel een ledemaat kwijt. De pijnlijke situaties in de game trokken de aandacht van kinderen enorm, wat het spel ook super succesvol maakte.

Bubble Trouble

Schermafbeelding 2018-12-04 om 13.53.34

Deze game was misschien de meest frustrerendste. De bedoeling is dat je alle ballen kapot schiet die er zijn. Wanneer je er eentje kapot schiet, gaat deze door de helft en heb je meerdere kleine ballen. Je was in Bubble Trouble een baas, of je speelde het liever niet.

Run

run-3

Snelheid en behendigheid, een dodelijke combo. Als je deze combo niet had was het spel niet voor jou. Toch probeerde iedereen het. Hoe gaande was je als je bij level 12 was? Hoe je met springen en lopen de game moest besturen was moeilijker dan het leek. Run was een spel waar je goed in wilde zijn, goed in moest zijn. Het verslavende spel kwam in verschillende versies, inmiddels staat Run 3 op spele.nl.