Screen Shot 2017-09-29 at 12.57.12

5 dingen die we leerden van Enzo Knol’s dramatische break-up

Dames en heren, het is voorbij. Één van de meest liefdevolle relaties die Nederland ooit gekend heeft is, tegen iedereens verwachting in, gestrand. We hebben het hier uiteraard over het liefdesverhaal van ‘s lands bekendste vlogger, Enzo Knol, en Dee. Hun break-up maakten ze gisteravond bekend via, uiteraard, een YouTube video.

Drama alom. De emotionele video schiet inmiddels omhoog in de trending charts en heeft op het moment van schrijven ruim 1.2 miljoen views. Met goede reden ook – het is namelijk niet alleen een break-up video, het is een break-up video die tjokvol zit met levenslessen.

1. Zo voelt het dus als je ouders scheiden

De doelgroep van Enzo Knol is jong. Dat de doelgroep zó jong is dat wij ons door de baba-taal bijna een 5-jarig kind voelden dat door zijn ouders uitgelegd krijgt wat de definitie van ‘scheiden’ is zonder daarbij het tere kinderzieltje kapot te trappen, hadden wij niet verwacht. Met termen als ‘we kunnen elkaar niet geven wat we verwachten’ en ‘er is nog wel een band’ worden we teruggenomen naar de ‘papa en mama houden wel heel veel van elkaar, maar het lukt nu eventjes niet’ van 15 jaar geleden.

2. Dee spreek je uit als ‘Day’ en niet als ‘Die’

Wisten wij veel.

3. Enzo Knol is emotieloos

Behalve een paar uitgeperste traantjes compleet op het einde is Enzo Knol grotendeels emotieloos. Zelfs met de halve emotionele breakdown die naast hem gebeurt blijft Enzo zich focussen op de belangrijke zaken in het leven, zoals langsrijdende politieauto’s en geluidmakende wasmachines.

4. Knolpower forever

Zelfs na de break-up eindigt Dee (Day, dus) de vlog met de wereldberoemde leus: ‘Dikke Vette Peace’. Het is duidelijk: haar innerlijke Knol-vlam is nog steeds aangewakkerd en zal waarschijnlijk nooit doven, zelfs niet als Enzo Knol haar naam straks wél door het slijk gaat halen bij RTL Late Night; al heeft hij plechtig beloofd om dat niet te doen.

5. Het is waarschijnlijk een schreeuw om aandacht

Want, laten we eerlijk wezen, het is waarschijnlijk een schreeuw om aandacht. De cijfers van Knols YouTube kanaal lopen enigszins terug; waar hij enkele maanden geleden minimaal 300.000 views per video behaalde, schommelt dat tegenwoordig meer tussen de 150.000 en 300.000. Een video waarin de break-up dus werd uitvergroot betekende direct headlines, YouTube views en een gegarandeerde #1 plek in de Trendinglijst. Het zou ons dan ook niet heel erg verbazen als er over twee weken een video getiteld ‘WE DURVEN HET WEER AAN!’ op Enzo’s account verschijnt.