boeken over hip hop

Dit zijn de tofste boeken over Hip Hop die je gelezen moet hebben

Wat is er nou leuker dan jezelf helemaal verliezen in een boek? Nog leuker zijn goede boeken over ons favoriete genre: Hip Hop. Even wat anders dan Neflix docu’s of artiesten biopic’s – even een moment voor jezelf terwijl je tegelijkertijd nieuwe kennis vergaart. Mocht dat iets voor jou zijn, dan hebben wij vijf leerzame boeken over Hip Hop voor je geselecteerd:

1. The Rap Attack: African Jive to New York Hip Hop


Als je zin hebt om terug in de tijd te gaan, terug naar de old skool days, dan is Rap Attack van de Engelse schrijver en muzikant David Toop de plek om te beginnen.

2. The Periodic Table of Hip Hop


Welkom bij The Periodic Table of Hip Hop. In plaats van waterstof tot helium, vind je hier James Brown tot Kanye West – 94 kunstenaars die Hip Hop hebben gedefinieerd volgens de logica van The Periodic Table of Elements.

3.The Last Poets


Harlem, 1969. De lucht is geladen met hoop en revolutie; de Black Panthers zijn in hun bloei. Dit is het decor waartegen The Last Poets hun gepassioneerde, zelfkritische poëzie schreven. Zo’n twintig jaar later maakten jonge Hip Hopbands gebruik van de erfenis van The Last Poets, waardoor ze de ‘founding fathers’ van hiphop werden.

4. Bomb the Suburbs: Graffiti, Race, Freight-Hopping and the Search for Hip-Hop’s Moral Center


Bomb The Suburbs is een verzameling essays van William Upski Wimsatt, een voormalige graffititagger. Het is een mix van verhalen vertellen, journalistiek, fotojournalistiek en origineel onderzoek, over een breed scala aan onderwerpen, zoals voorstedelijke wildgroei, hiphopcultuur, jeugdactivisme, graffiti en Chicago.

5. It’s Not About A Salary: Rap, Race and Resistance in Los Angeles


Vanaf het begin af aan was Los Angeles een gemeenschap met meerdere stemmen, geschillen en onrechtvaardigheden. De geschiedenis van rap in deze stad is bedoeld om deze verhalen te vertellen, eerst een stem voor Afrikaanse Amerikanen en vervolgens, via hiphop, voor vele anderen.