PHILADELPHIA, PA - SEPTEMBER 01:  Tekashi 6ix9ine attends Made In America - Day 1 on September 1, 2018 in Philadelphia, Pennsylvania.  (Photo by Shareif Ziyadat/WireImage)

6IX9INE dreigt levenslang vast te zitten – marketingstunt of niet?

Als je vanochtend de hiphop headlines gelezen hebt, dan weet je waarschijnlijk al dat 6ix9ine vast zit. Hij is gearresteerd wegens georganiseerde misdaad, samen met zijn voormalige management team – maar is dit wel echt zo?

Natuurlijk weet iedereen dat 6ix9ine wat legal issues heeft lopen, waarvoor hij recentelijk een voorwaardelijke straf heeft gekregen. Daarom is het juist zo gevaarlijk voor hem en dreigt hij nu een levenslange straf te krijgen. Hij wordt verdacht van het vuren van een wapen tijdens het uitvoeren van een criminele daad, bewapende overval, verkoop van drugs en schietpartijen. Volgens de aanklagers zijn al deze strafbare feiten gepleegd in naam van de ‘Nine Trey Bloods’, wat het dus gang gerelateerde misdaad zou maken, in een periode vanaf 2013.

Tegelijkertijd wordt er gemeld dat 6ix9ine alleen is gearresteerd wegens zijn eigen veiligheid. Hij zou naar een casino gaan waar hij opgewacht zou worden door blood members nadat hij zijn hele management zou ontslagen hebben. Dit maakt de case zo apart, dat we zelfs moeite hebben om alles te geloven – laat het toevallig net zo zijn dat 6ix9ine een van de viraalste marketeers is en dat zijn project ‘Dummy Boy’ komende vrijdag uitkomt. Wij zijn benieuwd hoe de case gaat verlopen de komende paar dagen. We hopen in ieder geval wel dat het een marketingstunt is, want levenslang gun je niemand.