anigif_sub-buzz-30792-1510327858-1

7 tips die je helpen om je winterdepressie door te komen

De tijd van winterjassen, paraplu’s en handschoenen is weer aangebroken. Je gaat naar je werk of school in het donker en komt weer thuis in het donker. Niet echt heel motiverend, dus daarom hier een aantal tips hoe jij de winter kan rocken.

Plan iets leuks op een warme plek voor na je lange koude dag: zoals naar een café met vrienden, naar de bioscoop of bingewatching in bed.

Gebruik een light box in de ochtend: een lightbox is een grote lamp die helpt tegen een winterdip. Gebruik ‘m elke ochtend 20 tot 30 minuten, en dan zou het helpen om je energie te verhogen, beter wakker te worden en je minder down te voelen.

Koop een lichtwekker: je hebt speciale wekkers die jou wakker maken door middel van licht. Het wordt zo steeds lichter in je kamer en op deze manier wordt je makkelijker wakker op die donkere winterdagen. Je hebt het gevoel dat je door natuurlijk zonlicht rustig wakker aan het worden bent, wat fijner wakker worden is dan dat harde alarm.

Gebruik vitamine D- supplementen: zoals eerder genoemd heb je minder zonlicht in de winter, en dus krijg je minder vitamine D binnen. Je mist dus een stofje dat je normaal wel altijd hebt. Simpelweg door deze extra te nemen, kan je mood/energie al beter worden.

Leg al je warme kleding bij de deur: zo ben je altijd ready voor de kou en kan je niet te lui zijn om nog naar boven te rennen omdat je je sjaal bent vergeten.

Hygge: dit is een Deens begrip wat staat voor knusheid en gezelligheid. Er is zelfs een boek van gemaakt, waarin tips staan om een cozy sfeer te krijgen. Maak dus je huis knus met dekentjes, thee, chocolademelk, kaarsjes, lekker eten, en een openhaard.

Heb seks: altijd warm en cozy, toch.