Screen Shot 2017-07-17 at 13.38.05

Aanstaande vrijdag opent Lil Kleine zijn eigen patatzaak in Amsterdam

Lil Kleine is meer dan alleen een rapper. Hij acteerde in Penoza, had een tijdje een eigen programma op Xite en heeft nu een nieuwe venture gevonden: patat.

Kleine opent namelijk deze week een eigen patatzaak in Amsterdam. Samen met goede vriend Daniel start hij vrijdag met een eigen zaak, ‘De Belg’.

De frietzaak zit al dertig jaar in de Regulierbreestraat. Rijk Lam, de vader van Daniel, opende de tent jaren geleden. Hij overleed in 2009, waarna andere mensen het zaakje overnamen. Twee jaar geleden besloot Daniel De Belg te gaan runnen. Hij verbouwde de boel en wordt nu eigenaar samen met goede vriend Lil Kleine.

Daniel en Lil Kleine leerden elkaar elf jaar geleden kennen. “We hebben samen zoveel dingen meegemaakt waardoor onze band ijzersterk is”, vertelt Lil Kleine volgens Telegraaf. “Ik was er ook bij toen zijn vader ziek werd en overleed. En heb meegemaakt wat dat met hem deed. Dat maakt het gevoel zo sterk dat we na het overlijden van Rijk hebben besloten ooit samen een bedrijf op te zetten. Dat moment is nu. Niets is leuker om vriendschap naar een nieuw level te tillen en samen geld te verdienen.”

“Toen Daniel een paar jaar geleden De Belg overnam, kwam ons gezamenlijk plan weer ter sprake. Wij hebben beiden de overtuiging om dit bedrijf samen nog groter en mooier te kunnen maken. Daniel brengt de ervaring mee en heeft de ambitie de beste patat af te leveren en ik wil naast mijn zangcarrière ook op andere vlakken succesvol zijn. Dat bij elkaar opgeteld moet ervoor zorgen dat we gaan groeien in de komende periode. We gaan knallen ouwe!”

Kleine mag dan wel een druk schema hebben, maar hij zal ook vaak aanwezig zijn om een frietje te bakken.