actionbronsonheader

Action Bronson is terug met nieuwe heat en daar zijn we heel blij om

Aw yes! Action Bronson is terug met een heerlijke track: Mr. Wonderful. Huh? Zo heette z’n album toch al? Eh, ja, maar als je zoveel jonko rookt dan vergeet je wel eens wat. Maakt verder ook allemaal niet uit want dat doet niets af aan de kwaliteit van het nummer, dat geproduceerd is door Samiyam. Luister ‘m hieronder dan!

“I spilled the ransom note in the SpaghettiOs.” De punchlines waar AB mee komt blijven me altijd verbazen. Op een of andere manier weet hij in zo’n beetje elke track over voedsel te praten zonder dat het ooit kut begint te klinken. En blijkbaar ben ik niet de enige die dat vindt, wat de voormalige beroepschef is inmiddels in meerdere kookprogramma’s te vinden. Check de aflevering hieronder bijvoorbeeld, waarin Action op z’n vingers wordt getikt omdat hij te laat kwam, waarop hij reageert met: “Listen, I had to get high”.

En eerlijk, mevrouw van Vogue, dat had je ook gewoon kunnen verwachten. Want dat Bronsolino graag high wordt is geen geheim. Check maar even deze throwback naar 2012 toen Action Bronson te gast was bij Snoop Dogg en zo high was dat hij amper kon functioneren. Helemaal mooi:

Ook zijn instagram is doorgaans een waar vreetfestijn voor je ogen. En een drugsfestijn, trouwens. En een tattoo-, auto- en sneakerfestijn. #lifestyle.

En daarnaast heeft de beste man ook toffe videoclips. De door ‘Kill Bill’ geïnspireerde clip van ‘Easy Rider’ is daarvan een heel dope voorbeeld:

En oh ja, hij had beef met Ghostface Killah. Want Action Bronson klinkt op sommige momenten namelijk een beetje als Ghostface. Toen hij op televisie naar zijn mening over die vergelijking werd gevraagd, vertelde hij: “He’s not rapping like this no more”. Ghost maakte vervolgens een video van 6 minuten waarin hij Bronson o.a. met geweld bedreigde. Dat maken vast niet veel mensen mee.

Anyway, helemaal tof dat Action Bronson weer met nieuwe heat komt. Ik kan niet wachten tot hij nog meer smakelijke dingen dropt.

Beeld: bambambaklava