Schermafbeelding 2020-06-25 om 20.38.14

Haal je favoriete koffietent naar huis door aan de slag te gaan met de Nescafe Frappe

Op deze thuiswerkdagen mis je misschien wel je favoriete koffietentje naast kantoor of school voor je dagelijkse cafeïne-boost. En al helemaal die lekkere ijskoffies nu, met dit zomerse weer. Gelukkig kan je met een aantal simpele stappen thuis ook gewoon de lekkerste ijskoffies maken. Sinds kort bestaan er Nescafe Frappé oploskoffiezakjes met vanille-mokka smaak, die het nóg makkelijker voor je maken. Daarnaast zijn er ook nog tien andere smaken, en kun je dus ook de Nescafé Gold of Espresso zakjes gebruiken. Check hieronder drie heerlijke recepten voor Iced Frappé’s die je in een handomdraai maakt.

Dalgona iced coffee
DSC_0440
Je hebt de ‘Dalgona coffee’ hype vast niet gemist op TikTok. De romige textuur van Dalgona zorgt voor een andere koffie-ervaring, en wij hebben ‘m lekker koud gemaakt met ijsblokjes en koude melk.

Ingrediënten:
DSC_0347
– 2 eetlepels Nescafé Gold
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels warm water
– Een glas koude melk
– Een paar ijsblokjes

Je begint met het klaarzetten van een glas koude melk met een kopje ijsblokjes. Daarna ga je in een kom twee eetlepels Nescafé Gold met twee eetlepels suiker en twee eetlepels warm water mengen. Dit geheel klop je vervolgens 4 tot 5 minuten met een mixer tot een schuimige substantie. Wij deden het met een garde, maar een mixer is aan te raden want dit scheelt je veel werk. Vervolgens schep je dit mengsel op de melk met ijsblokjes. Je zult proeven dat dit niet zomaar een ijskoffie is.

Caramel Frappé
DSC_0378

Koffie en caramel gaan samen als peanutbutter & jelly: het is gewoon meant to be. Voor velen dan ook een favoriet bij koffietentjes en met de Nescafe Frappé maak je ‘m gewoon zelf.

Ingrediënten:
DSC_0327
– Zakje Nescafe Frappé
– Twee eetlepels caramelsaus
– Glas koude melk
– Een paar ijsblokjes

De Nescafe Frappé smaakt van zichzelf al lekker zoet door de vanille-mokka smaak. Maar deze wordt nog beter met caramel. Meng allereerst het zakje Frappé-poeder met 180 ml koude melk in een beker en gooi de vloeistof in een (sterke) keukenmachine of blender met twee kopjes ijsblokjes en caramelsaus. Schenk de Frappé in een groot glas en maak het af met wat extra karamelsaus on top. Rietje erin, en gaan. Slagroom is optioneel, maar voor ons net iets té zoet.

Chocca Mocca ijskoffie
DSC_0460-2
Met deze ijskoffie ga jij jezelf of jouw huisgenoten erg blij maken. Met chocola kan het ook eigenlijk nooit misgaan, maar de extra chocolade swirl en het schaafsel op de koffie maakt het next level lekker. Bij dit recept zit trouwens nog een handige truc, waardoor jij altijd ijskoffie in huis hebt.

Ingrediënten:
DSC_0290
– Zakje Nescafé Espresso of Gold
– Twee eetlepels chocoladesaus
– Glas chocolademelk
– Een paar ijsblokjes

De eerste stap is het mengen van 12 gram Nescafé Espresso of Gold met 250 ml warm water. Wanneer het gemengd is, doe je de vloeistof in een ijsblokhouder en laat je dit een paar uur of een nacht staan. Handig als je dit dus meteen in een grote hoeveelheid doet, zodat je de basis voor dit recept altijd in huis hebt. Drizzle de chocoladesaus gelijkmatig over het glas, en zet deze voor een extra koud drankje even in de vriezer. Doe vervolgens de koffie-ijsblokjes in het koude glas met choco-drizzle en voeg de koude chocolademelk toe. Om het af te maken schaaf je er wat verse chocolade overheen. Klaar!