Schermafbeelding 2018-06-26 om 16.17.12

Akon is zijn eigen Wakanda aan het bouwen

Akon is bezig met het ontwikkelen van zijn eigen futuristische ‘Crypto City’. In deze stad wordt er alleen maar betaalt met de zogeheten ‘AKoin’. De stad gaat plaatsvinden op 5 minuten rijden van het vliegveld van Senegal.

Deze plannen maakte Akon bekend tijdens een panel op ‘Cannes Lions Festival Of Creativity’. De Amerikaanse rapper van Senegalese afkomst is tegenwoordig meer een businessman dan een muzikant. Zijn laatste onderneming is Akon Lighting Africa, dat zonne-energie levert in Afrika.

Zijn eigen Wakanda wordt gebouwd op een stuk land dat hij cadeau gekregen heeft van de president van Senegal, Macky Sall. Akon denkt dat blockchain er voor kan zorgen dat Afrikanen minder afhankelijk worden van hun regeringen: “I think that blockchain and crypto could be the saviour for Africa in many ways because it brings the power back to the people… Cryptocurrency and blockchain technology offer a more secure currency that enables people in Africa to advance themselves independent of the government,” vertelt Akon tijdens het panel.

De stad is op dit moment nog in de maak, maar wordt verwacht klaar te zijn in begin juli.

Bron: WSVN