Schermafbeelding 2017-01-25 om 16.17.27

Akwasi leert met nieuw TV programma kinderen mediteren en ontspannen

Akwasi de alleskunner. Naast rapper, dichter en labelbaas te zijn schuift hij regelmatig aan bij DWDD als tafelgast en zet hij zich al jarenlang in voor jongeren.

Nu gaat Akwasi nog een stapje verder – hij is namelijk  in samenwerking met School TV gestart met het het programma ReChill. Tijdens deze sessies leert Akwasi kinderen mediteren en ontspannen.

Met ReChill krijgen kinderen beter grip op stress en hun emoties. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen door meditatie meer zelfvertrouwen krijgen, hun concentratievermogen en creativiteit erop vooruit gaan, hun lichamelijke gezondheid verbetert en de kans op stress en angst afneemt.

In acht doe-het-zelf sessies van ongeveer zeven minuten laat Akwasi de kinderen op zijn eigen creatieve manier ‘rechillen’. Elke aflevering heeft een eigen thema, zoals piekeren, zelfvertrouwen of liefde.

“Ik ben zelf de afgelopen zes jaar steeds meer gaan mediteren. Reden daarvoor is dat er als millenial ontzettend veel op je afkomt. Ik merkte dat het daardoor steeds moeilijker werd om te presteren. Door te mediteren, leerde ik te kanaliseren: voor een korte periode focussen op een bepaald punt, zodat je daarin een optimaal resultaat kunt halen. Nu heb ik rust en overzicht in mijn hoofd, en presteer ik beter dan ooit!” Aldus Akwasi.

De eerste aflevering is vanochtend online gekomen. De komende zeven weken zal er iedere woensdag een nieuwe ReChill-aflevering online komen op SchoolTV.