961286367-energy-drink-caffeine-carbonic-acid-ice-cube

Alcohol mixen met energy drank heeft hetzelfde effect als cocaïne

Het kan soms lastig zijn om een clubavond vol te houden, vooral als je er al een lange dag op hebt zitten. Het lijkt dan ook een logische oplossing om even een wodka red bull erin te gooien als het even tegen zit, toch?

Echter blijkt uit onderzoek van Richard van Rijn dat het combineren van alcohol met energydrankjes hetzelfde effect op je brein heeft als het gebruiken van cocaïne. De onderzoekers maakten voor het onderzoek gebruik van volwassen en nog-groeiende muizen. Wat bleek? De adolescente muizen, die alcohol gecombineerd met energy drank kregen, vertoonden dezelfde psychische en neurochemische symptomen als de adolescente muizen die cocaïne hadden gekregen.

De onderzoekers zeggen ook dat het de effecten van het gebruik van alcohol met energy drink aanhouden tot wanneer je al meerdere jaren volwassen bent. Ook zou het een negatief effect hebben op de manier waarop je later met drank en drugs omgaat. Ook zeggen de onderzoekers, dat je door het drinken van de alcohol met energy, je later meer cocaine nodig hebt om dezelfde high te ervaren – je tolerantie wordt namelijk opgebouwd.

Misschien is het wel verstandig om bij je volgende Jagerbomb even af te vragen of dit wel zo goed voor je is.