ANP_energiedrankjes_energy_drink_0

Aldi gaat geen energiedrank meer verkopen aan kinderen onder de 14

Heeey, Aldi is een keer niet in het nieuws omdat ze een opblaasbare pelicaan in de aanbieding hebben. De headline van vandaag gaat om safety van de kinderen van Nederland. Zoals jullie wel weten gaan kids these days nog steeds super lekker op energiedrankjes. En het schijnt dat het helemaal niet goed is voor te jonge kinderen. Aldi heeft daarom besloten om vanaf 1 oktober geen energiedrankjes meer te verkopen aan kinderen onder de 14.

Aldi is als eerste supermarkt in Nederland in actie gekomen tegen de energiedrankjes. Er is al jaren discussie over de drankjes. Er zitten veel suikers, cafeïne en andere oppeppende stoffen in. Aldi zegt het besluit  hebben te genomen om gezondheidsredenen en vanwege de bezorgdheid in de samenleving over de consumptie van energiedrankjes door kinderen.

Met de leeftijdsgrens volgt de supermarktketen het advies van het Voedingscentrum. Dat kwam eerder tot de conclusie dat kinderen onder de dertien jaar helemaal geen energiedrankjes zouden moeten drinken. Boven de dertien jaar adviseert het centrum hooguit een blikje per dag te nemen.

Natuurlijk gaat dit kinderen er niet van weerhouden. Met dit soort verboden staat er altijd wel een plug op die hier op kan kapitaliseren.