ali-b-04

Ali B wordt beschuldigd van antisemitische teksten op nieuw album

In Ali’s track ‘Dat is money’ met Ronnie Flex, wordt door eerstgenoemde gerapt dat hij ‘op zijn money zit als een Jew’. In de daaropvolgende zin zegt hij dat hij golddiggers die op zijn geld uit zijn zou deporteren naar ballers uit de hood.

En daar is Joods.nl niet blij mee. De website noemt het een betreurenswaardig fragment: “In plaats van het virulente antisemitisme onder Islamitische jongeren tegen te gaan, kiest de knufelmarokkaan klaarblijkelijk om een klassiek antisemitisch vooroordeel over Joden te verspreiden”. De auteur vervolgt: “De rapper heeft in het verleden een aantal malen opgetreden bij Bar-Mitswa feesten, zo gierig zijn Joden dan ook weer niet”. Het artikel werd al bijna 600 keer gedeeld.

Ali heeft inmiddels zelf ook gereageerd. Hij stelt dat hij de Joodse gemeenschap juist wil complimenteren: “Ik noem ze juist goede zakenmensen”. De zin erna is volgens hem simpelweg een woordspelinkje. Ali is zelfs verbaasd over het commentaar: “Ik had eerder opmerkingen uit de orthodoxe moslimgemeenschap verwacht dan vanuit de Joodse gemeenschap”. Tegelijkertijd weet hij: “Als je kijkt op de website en de twitterpagina’s waarop ik word aangevallen, zie je dat ze ieder woord uit de mond van een Marokkaan willen omvormen tot iets antisemitisch.”

Ongeacht ons standpunt is dit een interessante discussie. Vinden jullie dat de auteur van Joods.nl gelijk heeft of neigen jullie meer naar Ali?