RichardTerborg_GrowPeople57

We spraken Esko, Gaetan en Kamp Seedorf over de kracht van GROW

Volgens de kunstzinnige crimineel ‘Eus’, woordvoerder van Kamp Seedorf, luidt het visitekaartje van zijn stad al meer dan 15 jaar: “Almere houdt van genieten”. Los van dit bourgondische randje is Almere ook gewoon een keiharde hip hop stad. Onder de rook van Amsterdam is de creatieve scene ook na Ali B en Raymzter nog altijd sterk vertegenwoordigt in een collectief van artiesten, producers en kunstenaars. Gaetan, founder van platenlabel Bravoure: “Almere is een hele jonge stad. Wat het ding is met zo’n jonge stad is dat alles kan. Het is nog een soort stuk klei. Alleen moet je dan wel iemand hebben die bereid is om te gaan kleien en z’n handen vies te maken. ‘Eus’ stelt dat Almere dit echt heeft verdiend: “Dit moest gewoon gebeuren, als je ziet hoeveel hip hop shit eruit almere komt!RichardTerborg_GrowDayII_7

Almere ademt de cultuur en het is nu aan GROW om zowel kenners, liefhebbers als critici omver te blazen. Het festival vormt het platform die de geografische verdeling van de kneedbare stad doorbreekt en de eenheid Almere’s finest een podium biedt aan heel Nederland – backed up by cultuurbewakers als Ronnie Flex, Hef, Bokoesam en Yung Nnelg. Ook producer ESKO is blij dat de grootste exportproducten en verborgen talenten gezamenlijk een podium krijgen: “Het is echt tof dat het gebeurd in Almere. Leafs, Sevn Alias en Lil MG (allemaal afkomstig uit of (hebben) gewoond in Almere) zijn lekker bezig, maar het heeft niet alleen te maken met urban music, ook met de wereld“.

Gevierd op het normaal onbegaanbare eiland Utopia vormt het festival ook direct de vruchtbare verbinding tussen urban en natuur in hun maagdelijke vorm. Onder het motto ‘Get Green Or Die Trying’ zal men onder toeziend oog van ‘Fifty’ met uitzicht op de skyline kunnen genieten van muziek, kunst en de andere finer things in life. Esko, Kamp Seedorf en andere locals nodigen je uit om hun ware aard, honger en gastvrijheid te ervaren in een omgeving waar de kleine dingetjes het verschil maken in teken van verbroedering, groei en zware genietings: “Een heel gezellig weekend met een toffe line-up en een hele bijzondere locatie midden in de natuur, voor de natuur. Het zal een inspiratie voor andere mensen zijn om nog meer toffe shit te doen”.

Ben jij klaar om de wereld met jezelf te verrijken in groene atmosferen, inspiratie op te doen voor andere toffe shit en ervaringen mee te pakken die onze head of content niet beschrijven kan? Check dan de site van GROW voor de beste investering van het weekend van 24 juni. BALLINNN’ is er sowieso bij – hadden we trouwens al gezegd dat ze ook een vuurtoren hebben?

IMG_0339-2