daft-punk-alive-2017-website-tour-rumor-1

Als we deze mysterieuze codes mogen geloven komt Daft Punk dit jaar naar Nederland

Als we Reddit mogen geloven gaat het legendarische Daft Punk dit jaar op tour. Dat niet alleen; ze doen ook Nederland aan. Het is immers 2017. Waarom dat uitmaakt? In zowel 1997 als 2007 ging Daft Punk al op tour; beiden onder de noemer ALIVE.

Toeval wil dat er eerder deze week een video online verscheen die een nieuwe tour teasde.

De video spreekt boekdelen: ALIVE keert terug.

Maar, neem dit met een korreltje zout; de images die gebruikt worden in de video zijn dezelfde uitingen die Daft Punk in 2007 gebruikte. Wat het leuk maakt? De mysterieuze codes die in de beschrijving van de video staan. Acht stuks, die zijn ontcijferd door Reddit gebruikers.

Het zou gaan om coordinaten, die wijzen op o.a. Amsterdam, Londen en Parijs. Andere Reddit gebruikers zeggen echter dat het gaat om een hoax – en dat de cijfercodes van een eerdere tour zijn.

Eind vorig jaar verscheen er al een website waarmee gehint werd naar een mogelijk tour dit jaar. De site is inmiddels offline, maar 2017 lijkt wel het jaar te zijn voor een nieuwe ‘Alive’ tour. In 1997 en 2007 ging het Franse duo namelijk ook op tour – met één van de sickste liveperformances in de geschiedenis als gevolg. Wij wachten in spanning af.