Screen Shot 2016-07-04 at 11.34.45

Een Amsterdams homostel postte deze emotionele brief op Facebook nadat ze met de dood werden bedreigd

Hoewel Amsterdam bekend staat om tolerantie van homo’s en door velen wordt beschouwd als gaycapital van Europa, zijn homo’s er helaas nog steeds meer dan eens mikpunt van pesterijen. Een stel uit Nieuw-West is er echter helemaal klaar mee, en postte dit weekend een emotionele brief op Facebook. Volgens Daan, de ene helft van het stel, worden zij stelselmatig gepest door hun buren, en zelfs met de dood bedreigd. Hij schrijft dat de hond bijvoorbeeld niet eens meer naar buiten kan, omdat de buren allerlei scherpe voorwerpen in de tuin gooien. Een steen tegen de ramen is ook geen uitzondering, en de hele nacht opzettelijk worden wakker gehouden evenmin.

De pesterijen gaan echter van kwaad tot erger. Daan beschrijft in z’n post hoe de buren het stel zelfs met de dood bedreigen: “Ik zou als eerste aan de beurt zijn. Het gaat op een moment gebeuren wanneer ik het niet verwacht”. Hoewel de politie op de hoogte is van de situatie, grijpt zij niet in, schrijft Daan. Volgens de politie is de situatie namelijk niet urgent genoeg, doordat Daans partner Willem daarvoor te oud zou zijn. Daan laat weten helemaal klaar te zijn met dit soort praktijken, en wil weg uit Amsterdam. Maar ook dat lukt niet zonder slag of stoot, blijkt uit de brief.

Het is weliswaar niet het vrolijke filmpje of post waarmee je graag week zou willen beginnen, maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor deze brief. Homohaat is, net als racisme, nog steeds aan de orde van de dag, in fucking Amsterdam zelfs. Ook hier zijn sommige mensen blijkbaar ignorant. Mensen beoordelen op basis van religie, huidskleur, vooroordelen en opvoeding – in plaats van op basis van de persoon zelf. Over en weer. Willen we dit soort discriminatie net als racisme voor altijd uitbannen, moeten mensen zich in ieder geval bewust worden van die ignorance. Maar, ja.. if only..

Lees de volledige brief van Daan hieronder.

Screen Shot 2016-07-04 at 10.53.55