ows_143044704783114

Amsterdamse politie is van plan om hoofddoeken toe te staan als onderdeel van politieuniformen

Momenteel mogen Nederlandse agenten geen geloofsuitingen dragen, maar that’s about to change – de Amsterdamse politie wil hoofddoeken toestaan als onderdeel van het uniform. Met deze maatregel hoopt de Amsterdamse eenheidsleiding meer mensen met een migratieachtergrond te werven.

TOESTAAN
Op dit moment heeft achttien procent van de politie in Amsterdam een migratieachtergrond. Amsterdamse Politiechef Aalbersberg wil graag dat straks de helft van de nieuwe agenten een migratieachtergrond heeft. Eén manier om dat voor elkaar te krijgen is door het toestaan van een hoofddoek. Tegen het AD zegt de Amsterdamse politiechef: “Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat de maatregel die effect kan hebben”.

De politiebond ziet dit echter totaal niet ziten – zij vinden dat de Amsterdammers doorslaan met het voorstel. “Benadruk dat verschil tussen autochtonen en allochtonen toch niet zo. Allochtone agenten die ik spreek hebben er namelijk last van. Zij willen niet voorgetrokken worden op basis van hun achtergrond”, aldus voorzitter Geert Priem.

BRON: FunX