rappers

Deze Amsterdamse rappers zijn een verfrissing voor de Nederlandse rapgame

Als Amsterdam ergens bekend om staat – behalve dure wiet, de red light district, een overvloed aan toeristen, schijt hebbende fietsers en rwina verkeer – dan is het wel dat de stad rijk is aan (muzikaal) talent. Sinds heugenis zijn Amsterdamse rappers van grote invloed op de volledige Nederlandse rapscene.

Grote namen als  Henkie T, Chiv, 3robi, Marradonnie, Lil Kleine en noem maar op komen allemaal uit de 020 en schromen zich niet om hun hometown te representen. Maar ook OG’s als de Hydroboys, Greengang en Faberyayo zijn ras echte Amsterdammers. Om dat in ere te brengen zetten we dit keer deze opkomende rappers uit Amsterdam in de schijnwerpers:

Nodda, Loopey & Fosa (YungGods)


Dit bericht bekijken op Instagram

YUNGGODS WAS TE GAST BIJ 3VOOR12 GEEN KLEINE JONGEN DINGEN👼🏾 (kaartjes nog steeds te koop)NMPTOUR #YUNGGODSSEASON

Een bericht gedeeld door ¥UNG GODS ( NMP TOUR ) (@yunggodsofficial) op

Wie het collectief YungGods niet kent, heeft de afgelopen zomer echt onder een steen geleefd. Deze jonge Bijlmer natives hebben ons de Nederlandse trap anthems van 2019 gebracht. Tunes als 20 CM, HET IS EEN VIBE en KINKY, zijn bedoelt om je hoofd te bouncen tot je een nekhernia oploopt of door de wijk te cruisen in je krakkemikkige Opel Corsa met de volume op standje gehoorbeschadiging. Om het voor jezelf te horen, check dan PROJECT YG hieronder:

Ocho en Ibs


Dit bericht bekijken op Instagram

Soon nieuwe Ocho & Ibs art! Geen djoen meer maar we djoenen ya get me?🍃☠️

Een bericht gedeeld door ¿ (@ibsenator) op

Dit duo is een echte verrijking aan de Nederlandse rapscene, een mengelmoes van Hip-Hop, hoogwaardige poëzie en kunst in de breedste zin. De Amsterdammers hebben een balans gevonden in nonchalante flows en keiharde beats, waardoor je hoe dan ook uit je stoel komt als er een track wordt opgezet van de twee. Je kan ze kennen van hun bekendste project; De laatste bus: Pussy is poëzie.  Check hieronder hun laatste release; Nonchalgie waar hun bekendste tune Noncha ook op staat.

De overeenkomst tussen deze artiesten is dat zij alle twee uit de Bijlmer, oftewel Amsterdam Zuid-Oost komen, net zoals Smib, SBMG, Yung Nnelg, Latifah, Lil Saint, MocroManiac en ga zo maar door.