Domino's_Pizza_Heerenveen

Amsterdamse scooterdief gebruikt gestolen bezorgscooter om broodje shoarma te bezorgen

Hoe kan je als scooterdief nog wat extra geld verdienen, naast het verkopen van een gestolen scooter? Door het ritje waar de bezorgscooter mee bezig was, af te maken. Dit gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag in Amsterdam. Nadat de bezorger de scooter had meegenomen, heeft hij er een portie shoarma mee bezorgd bij een besteladres.
“Het was een bestelling van ongeveer twee tientjes”, vertelt een woordvoerder van het restaurant. “Netjes afgerekend door de klant, die van niks wist natuurlijk.”

Rond 1.00 uur kreeg restaurant Ton Ton Shoarma op de Rozengracht in Amsterdam twee bestellingen binnen. Een bezorger van het restaurant ging vervolgens op pad om de twee nachtelijke bestellingen in één rit te bezorgen.

Toen de bezorger na de eerste bezorging terug naar zijn scooter liep, ontdekt hij dat deze was gestolen. Het restaurant belde hierop met de volgende klant om te vertellen dat de bestelling wat langer op zich liet wachten, maar deden een opvallende ontdekking: het eten bleek gewoon te zijn bezorgd.

“Waarschijnlijk zag de dief zijn kans schoon om wat extra geld te verdienen”, vertelt de woordvoerder. “We hebben vandaag aangifte gedaan en gelijk het signalement van de dader doorgegeven, dat hebben we doorgekregen van de klant wiens eten door de dief bezorgd is.”

Een hondsbrutale actie van de dief, zo vindt de woordvoerder. ‘Het is een absurd verhaal’, meent hij.

BRON: NU