unnamed (1)

Deze rappers zijn genomineerd voor een Edison award

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en vergelijkbaar met de Amerikaanse Grammy’s. Artiesten worden genomineerd door een vakjury en met een bijbehorend jurymotivatie. Artiesten die 11 februari mogelijk in de prijzen kunnen vallen voor onder andere categorie hip-hop, alternative en beste album 2020 zijn Snelle, Henkie T, Josylvio en S10.

1. Henkie T – Visionair
“Visionair is het eerste soloproject van Henkie T, die eerder ook veel hits scoorde met SBMG. Op het album hoor je zowel eerder uitgebrachte nummers als nieuwe tracks, zoals Libie en Fuik met DopeBwoy. Henkie T is duidelijk in zijn passie voor muziek. “Ik hou van music, ik hou van vibes.” Henkie-T haalde de nummer 1-positie in Dixte1000 lijst met de hit DomDoen featuring Jonna Fraser.”

2. Snelle – Vierentwintig
“Snelle is de gevoelige jongen en stoere rapper in één en dat hoor je terug op zijn debuutalbum Vierentwintig. De muziekcarrière van Lars Bos uit Gorssel is in een stroomversnelling geraakt na hits als Plankgas, Reünie en Lippenstift. De succes story van Snelle gaat als een trein. Zijn album bevat interessante samenwerkingen met onder meer Hef, Kraantje Pappie, Emms en ook Marco Borsato. Een getalenteerde songwriter waar we nog veel van zullen horen. Het wordt nog interessant welke weg hij de komende tijd zal inslaan, maar dat we hier te maken hebben met een blijvertje, is een feit.”

3. Josylvio – Gimma
“Het vierde album Gimma van rapper Josylvio zit qua producties en features sterk in elkaar. Zijn veelzijdigheid is zijn grootste wapen. Spontane freestyle-sessies monden uit in fijne tunes en de productie is van een torenhoog niveau. Op dit album worden zowel de straat als de club op hun wenken bediend. De Dikste rap-bars worden moeiteloos afgewisseld met radiovriendelijke refreinen. De meeste beats zijn geproduceerd door de beste producers van dit moment, zoals Esko, Jack $hirak, Monsif, Yung Felix en Spanker. Josylvio klinkt altijd hongerig en on point.”

4. S10 – Snowsniper
“De in het jaar 2000 geboren S10 tekende in 2017 bij Noah’s Ark en bracht daar twee EP’s uit waar ze indruk maakte door op een prachtige manier haar strijd met mentale gezondheid in muziek en woord om te zetten. Op haar buitengewone debuutalbum ‘Snowsniper’ gaat S10 muzikaal nog verder en betovert zij op fenomenale manier haar luisteraar door middel van elektronische melancholica, met trip en hiphop en spoken word.”