Nederlandse b-boy

Nederlandse b-boy Menno wint voor derde keer WK Breakdance

Afgelopen weekend vond het Wereld Kampioenschap Breakdance plaats in Mumbai, India en die heeft een Nederlander gewonnen. Het gaat om de Tilburgse Menno van Gorp, hij mag zichzelf de beste b-boy ter wereld noemen en dat is niet de eerste keer.

Het is inmiddels al de derde keer dat Menno zichzelf wereldkampioen mag noemen. In 2014 won de talentvolle b-boy in Parijs en in 2017 in z’n thuisland in Amsterdam en nu dus in Mumbai. Menno is 30 jaar en schakelde 15 deelnemers uit, die uit 14 verschillende landen naar India kwamen voor de wedstrijd. Naast dat hij breakdancet, is de breakdancer trouwens ook nog vader, kunstenaar en fashion designer.

Little Shao/Red Bull Content Pool

De Red Bull BC is één van de belangrijkste breakdance wedstrijden waar breakdancers één tegen één battelen. Er doen jaarlijks duizenden mensen aan lokale cyphers mee, dit jaar waren er 30 cyphers over de hele wereld. Als je vervolgens gekwalificeerd wordt, mag je tijdens het WK je land vertegenwoordigen. In het WK namen de 16 beste breakdancers ter wereld het tegen elkaar op.
Het was een spannende wedstrijd, maar in de laatste battle was het duidelijk. Menno was de allerbeste, en versloeg van de breakdancer uit Kazachstan: Killa Kolya.

“Ik ben extreem blij dat ik nu 3 keer gewonnen heb, ik had dit niet durven dromen. De battles waren niet makkelijk, normaal breaken we 3 rondes, maar mijn tegenstander Killa Koyla ging er vol in. In totaal hebben we 5 rondes gebattled, maar ik heb echt alles gegeven en gelukkig was dat voor vandaag genoeg”.