la-et-mg-gisele-bundchen-balenciaga-ad-buzz-cu-002

Balenciaga stoot Gucci van de troon af en wordt ‘hottest brand’ in de wereld

Balenciaga streeft al haar concurrentie voorbij, dit blijkt uit een onderzoek van Lyst en Business of Fashion, twee gerespecteerde blog’s op het gebied van fashion. Waar Balenciaga eerst nog onder moest doen voor brands als Louis Vuitton, Hermes en Gucci zorgt de herpositionering van Balenciaga ervoor dat ze aan de top staan volgens veel fashion liefhebbers in de wereld. Ze kozen dit jaar voor een nieuw logo, ook heeft de franse retailer colette ook meegewerkt aan het verbeteren van het imago.

bof_lyst_index_q3_2017_1200x2400_brands_2-500x1000

De Lyst index rangschikt s’werelds hottest brands en haar top producten, en in het tweede kwartaal van 2017 stond Gucci nog op plaats 1, gevolgd door Yeezy en Balenciaga. Nu staat Balenciago dus eerste met Gucci op een tweede plek. Het OFF-WHITE van Virgil Abloh maakte de grootste sprong, ze springen maar liefst 31 plaatsen sinds hun laatste notering. Vetements, Givenchy, Valentino, Saint Laurant, Stone Island, Moncler en Raf Simons maken de top 10 compleet.

Tot slot heeft Lyst ook gekeken naar de meest influential rappers in fashion. Kanye West staat uiteraard op nummer 1 gevolgd door Nicki Minaj en Pharrell.

bof_lyst_index_q3_2017_1200x2300_rappers_4-500x960

 

Bron: Business of Fashion