ballinnn-activatie-encore-crane-feat

BALLINNN’ geeft een nu-al legendarisch feest in een hijskraan tijdens Encore Festival

Encore Festival is een happening van jewelste. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een regelrechte powerhouse met internationale allure; dat is dit jaar niet anders. Namen als Migos, Tory Lanez, Russ en Stefflon Don komen dit jaar naar het festival. Uiteraard is er ook talloos Nederlands talent aanwezig, waaronder de Encore All-Stars met Equalz, Dopebwoy, ANBU en De Fellas.

Maar wat is een festival zonder een beetje BALLINNN’? Je hebt altijd een extra smaakmaker nodig in je saus. De voorgaande jaren waren we standaard aanwezig om foto’s en video’s te maken – dit jaar gaan we een stapje verder.

ballinnn-activatie-style-encore_square_2 (1)

Als je op de NDSM-werf bent geweest is hij je ongetwijfeld opgevallen: de gigantische, rood/blauwe kraan die over het festivalterrein uittorent. Die kraan is er echter niet alleen voor de versiering: het is thuis aan een hotel én aan een mini-club. In die mini-club geeft BALLINNN’ dit jaar, tijdens Encore Festival, een zeer exclusieve craneparty.

Samen met Hennessy mogen een paar gelukkigen aanwezig zijn bij het hardste feestje op een feestje van dit weekend. De mensen die onze boatparties op Solar Weekend hebben meegemaakt weten waar BALLINNN’ toe in staat is.

Het principe is hetzelfde: we nodigen vier movements uit, die elk twintig minuten krijgen om zo hard mogelijk te gaan. Geen opbouw, niet zachtjes aan; direct knallen. We brengen Filling Pieces Soundsystem, President (by Abstract) Soundsystem, Daily Paper Soundsystem en Milky Way Soundsystem naar de kraan. Drankjes door Hennessy. Next level things.

Maar dan nu de belangrijke vraag: hoe kom je binnen? Simpel: onze fotografen hebben bandjes bij zich. De mensen die de definitie van lit zijn op Encore Festival krijgen een bandje. Dus zorg dat je de moshpits induikt, dat je begint te dansen wanneer niemand anders nog danst. Er is zeer beperkte capaciteit, dus vol = vol.

Volg ons op Instagram (@ballinnnmag) om ons op zaterdag in de gaten te houden – wellicht verstoppen we wel een paar bandjes op het terrein.