Screen Shot 2018-10-08 at 11.45.49

Banksy artwork vernietigt zichzelf nadat het net is geveild voor meer dan 1 miljoen euro

De mysterieuze Banksy heeft zich weer laten gelden dit weekend. Zijn artworks worden al langer voor veel geld verkocht zonder dat ook maar iemand weet wat de echte identiteit is van de kunstenaar. Naast geweldige kunst is Banksy ook geweldig met ludieke acties.

Dit weekend werd een Banksy schilderij geveild in London. Het winnende bod bedroeg 1,18 miljoen euro. Net toen het schilderij uit de omlijsting gehaald werd, scheurde het schilderij. Tot verbazing van alle aanwezigen natuurlijk.

Banksy toonde later via zijn Instagram dat hij het schilderij had geprepareerd met een papierversnipperaar in case dat het ooit geveild zou worden.


View this post on Instagram

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

De actie haalde natuurlijk overal het nieuws, maar het lijkt erop dat deze actie er misschien voor heeft gezorgd dat Banksy ontmaskerd is. Er waren namelijk 2 mannen aanwezig die al vaker in verband werden gebracht met de anonieme graffiti artiest Banksy.

Robin Gunningham is de eerste verdachte, mensen zeggen ook dat hij degene is die de foto maakte op de Instagram van Banksy. Dit is gebaseerd op het feit dat de man op de foto en Robin Gunningham wel heel veel op elkaar lijken en de foto’s komen overeen. (zie foto hieronder)

Credit: Sotheby's

De tweede verdachte is Robert Del Naja, ook een graffiti artiest uit Bristol. Hij werd ook gespot in de zaal en mensen zagen hem na de versnippering snel de zaal ontvluchten.

Credit: Twitter