12_f2_boef

Beef starten voor aandacht loont weer sinds de uitvinding van de vlog

Vroeger was het een terugkerende strategie in de rap game: Een grote bekende rapper dissen, en zo hopen dat je aandacht krijgt. Rap beef is eigenlijk niet meer iets van nu, maar vroeger was dit wel anders. Toevallig is vandaag ook de overlijdens dag van Tupac, die 20 jaar geleden overleed. Hij was onderdeel van misschien wel de bekendste beef ooit, Pac vs Biggie.

Nederland kende vroeger ook veel rapbeefs. Nino en Kempi namen het destijds tegen elkaar op. Dit resulteerde tot legendarische tracks zoals “denk ju dat ik doof ben” en “Raakvlak”. Vooral laatstgenoemde is écht een classic.

Wil je meer weten over rap beefs en hun historie check dan dit artikel wat we eerder schreven.

Rap beef anno 2016

Met de uitvinding van de vlog is het voor rapper, maar ook Youtuber, ineens weer heel interessant om te gaan dissen. Wie wil er nou niet een vechtpartij zien met je favoriete rapper? Dat een beef beginnen in 2016 nog steeds werkt blijkt wel uit de views die de vloggers pakken. Kijk bijvoorbeeld is naar de onlangs veel in de media gekomen HoodVlogs. Sinds hun beef met Boef zijn de views van de vlogsomhoog geknald. Het een heeft natuurlijk met het ander te maken en de vloggers leggen het dan ook graag uit.


Para Soma

Para Soma had ondanks wat sessies bij o.a. Zonamo nog niet een grote naam in Nederland, dus wat doe je dan? Juist, je begint een beef. Inmiddels heeft hij landelijk een naam opgebouwd en kwam hij zelfs op het NOS journaal. Negatieve aandacht is ook aandacht toch?

Beef starten anno 2016 loont weer.