WIZ_WIZMOTE_POV

Kleur je dag met slimme verlichting voor dagelijks gebruik

Sinds de komst van slimme verlichting willen we eigenlijk niks anders meer. De klassieke functie van licht is getransformeerd tot een multipurpose tool met een functie en lichtstand voor elke gelegenheid.

Signify, het voormalige Philips Lighting, en marktleider op het gebied van verlichting heeft een belangrijke rol gespeeld bij deze transformatie. Smart lighting wordt steeds toegankelijker voor iedereen, en de komst van WiZ maakt het nu voor iedereen mogelijk een chille sfeer in huis te creëren.

1b1c6038854e45a986a9ac5b0082b0e0

Eerder schreven we al over de voordelen van het gebruik van WiZ.

In dit artikel staan we stil bij het feit hoe kleur kan werken voor jou en je mood. Kleur en emotie liggen namelijk erg dicht bij elkaar. Zo ga je niet iemand bij je thuis uitnodigen voor een romantisch diner, om vervolgens onder een wit knipperend TL-buis te zitten. Kaarslicht wordt geassocieerd met romantiek, en dat komt niet door de wax. We kunnen dan ook met een gerust hart zeggen dat kleuren ons allemaal onbewust en bewust dagelijks beïnvloeden.

WIZ_B2C_KV_App_Control_Female

De inzetbaarheid en variantie van kleur leent zich er perfect voor om de juiste sfeer te creëren. Met de WiZ app kun je dit afstellen om gedurende de dag de sfeer te veranderen naar het dagdeel en moment. Het hebben van de lampen geeft je de mogelijkheid om die ruimtes precies zo aan te passen naar je behoefte van dat moment. Elke kleur heeft een andere werking, evenals dat elke mood een andere kleur verlangt. Dus laten we beginnen met de psychologie van kleuren te ontleden aan de hand van verschillende scenario’s die je tegen kan komen gedurende de dag.

Geen controle hebben over de helderheid van je licht kan een probleem worden, daarom is de mogelijkheid om kleurintensiteit te veranderen key.  Hierin is er een belangrijke twee-scheiding tussen warme en koude kleuren. Warme kleuren hebben namelijk een gele ondertoon, bij koele kleuren komt dit echter terug in blauwe ondertoon.

Wil jij in de ochtend rustig wakker worden zoals je biologische klok het zou willen, dan kun je met de ingebouwde stand “Wakker Worden” de verlichting van zacht roze licht naar steeds lichter laten gaan, zodat je je slaap/waak ritme niet verstoort.

color-bulbs

Eenmaal uit bed, met een ontbijt achter de kiezen en klaar om de dag productief van start te gaan, switch dan de lampen naar de ‘Focus’ functie om je productiviteit in de ochtend te maximaliseren.

Voor artiesten is verlichting bijvoorbeeld erg belangrijk. De muziekstudio’s zijn vaak goed geïsoleerd, zowel qua geluid als licht. Met nauwelijks tot geen lichtinval in de studio helpt het ontzettend veel om slimme lampen te installeren. Dit is een major key om energie, scherpte en sfeer te creëren en behouden. Check hier hoe producer Trobi scherp blijft in zijn studio, en zie ook het enorme verschil van de before en after foto’s van zijn studio upgrade hieronder.

Trobi Before

Trobi After 1 (1)

Wil jij even thuis afschakelen onder het genot van een mok thee, zet de slimme lampen dan op ‘Ontspannen’ want ook jij verdient een fijne sfeer.

aa2557e6a3ec4c328973ac5b00811871

 

WIZ_B2C_KV_empty_room_A_v2_1

 

 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn kleur en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn nog veel scenario’s te bedenken waarin licht een cruciale rol speelt zowel voor de mood als emotie. WiZ is hierin ‘your best friend’. Je moet er alleen even voor zorgen dat je weet dat hoe jij de beste setting kunt creëren.

De nieuwe serie smart lighting van WiZ is beschikbaar in een brede range aan producten, die niet alleen varieert in vorm, en fitting, maar ook beschikbaar is in witte en gekleurde lampen. De WiZ collectie is onder andere verkrijgbaar bij Mediamarkt.Advertisement