Schermafbeelding-2019-01-03-om-12.21.28-e1546514514214

Belgisch festival ‘Vestiville’ wordt op de dag zelf afgelast

Damn, het lijkt wel Fyrefest out here. Begin middag kwamen er al berichten dat er iets goed mis was met de organisatie van het Beglisch Vestiville. Ze hadden een super dikke line-up met o.a. Asap Rocky, Cardi-B, Migos en veel meer. Toch waren de mensen skeptisch en het voorgevoel van de meeste bleek niet onterecht.

Gisteren kwamen de eerste problemen naar buiten. De keuring die gisteren gedaan werd op het terrein was op dat moment nog onvoldoende en er werd de hele nacht gewerkt om alle problemen op te lossen. De deuren gingen vanochtend alsnog open onder een paar voorwaarde. Er werden een aantal stages gesloten, de VIP sectie werd kleiner en het reuzenrad bleef dicht.

Alsnog geen man over boord zou je denken. De bezoekers kwamen vanmiddag gewoon aan op het terrein. Ze bleven echter lang voor een dichte deur staan. Anderhalf uur nadat het festival zou beginnen, stond iedereen nog steeds voor een dichte deur. Vervolgens besloot hun headliner A$AP Rocky via Twitter aan te kondigen dat hij ook niet zou komen. Hij achtte het festival niet veilig genoeg en kon niet een perfecte show daardoor neerzetten.

Uiteindelijk heeft de burgemeester van Lommel, de plek waar het festival gehouden werd, besloten de stekker er compleet uit te trekken. Volgens de organisatie worden alle tickets gewoon vergoed. We houden jullie op de hoogte.