J.-Cole-Confirms-That-Hes-Working-on-KOD-Follow-Up

Bij deze grote rapper was J. Cole bijna gesigned

We weten allemaal dat J. Cole zijn eigen Dreamville heeft onder Roc Nation van Jay-Z, maar het had heel anders kunnen lopen. Toen Cole begon door te breken ging zijn naam door het hele land, hij was zelf op zoek naar een label en kreeg er meerdere aangeboden. Het was zoeken naar het juiste label, en de zoektocht was bijna geëindigd bij 50 Cent.

Via via kwam Cole terecht gekomen bij Sha Money XL, producer van 50 Cent en president van 50 Cent’s label G-Unit Records. Cole vertelt in een interview dat hij 50 niet had ontmoet maar dat Sha Money hem wel wilde voorstellen. Cole’s eerste single’s ‘Lights Please’ en ‘Lost Ones’ gingen goed maar hij maakte verder geen moves. Hij belandde in het huis van 50 Cent met Sha Money XL, Tony Yayo en wat vrienden van hun. Sha was erg enthousiast en vertelde Cole ”Son, look, I’m playing 50 your shit.

Sha Money heeft zich aan z’n woord gehouden en liet 50 muziek horen van Cole. Zijn reactie hierop was ”I don’t know, man. Is he one of these skinny jeans niggas?.” 50 heeft J. Cole uiteindelijk dus niet getekend, maar dat maakte niet uit. Uiteindelijk kwam onze Cole goed terecht bij Jay-Z and the story goes on.

J. Cole heeft inmiddels vijf studio-albums gedropt onder Roc Nation van Jay-Z, en het is wat het vandaag de dag is. Maar hoe anders zou de artiest zijn als 50 Cent hem had gesigned? Helaas zullen we dat nooit weten.

Vijf jaar later zag 50 Cent wel dat er iets unieks was gebloeid uit de wat hij dacht ‘skinny jeans nigga‘ en joinde hij Cole op ‘New York Times’ van het album ‘Born Sinner’. Beluister de track hieronder.