titanic-810x456

Binnenkort zal de Titanic compleet verdwenen zijn

De Titanic ligt al enkele kilometers onder de zeespiegel, maar zal binnenkort compleet verdwijnen. Sinds de ontdekking van het wrak in 1985 en, uiteraard, de klassieke film van James Cameron in 1997 is het wrak het toonbeeld van romantiek en pop culture geworden.

Maar ruim een eeuw onder water liggen heeft zijn sporen achter gelaten. In de aankomende twee decennia zal, wat er nog over is van het schip, weg gegeten worden door een soort bacterie die zich feast op de ijzeren onderdelen van het wrak.

t6jtEcv1G0D0A

Volgens BBC Earth is de bacterie ontdekt door een team van Dalhousie University in Canada. Zij hebben de bacterie een passende naam gegeven: Halomonas titanicae.

Het is sowieso een wonder dat de Titanic er nog ligt. Door de enorme druk die er op het wrak staat en er geen licht schijnt, zijn andere levensvormen weggebleven van het wrak. De bacterie niet, dus die eet vrolijk door.

Dat betekent dat het misschien wel beruchtste wrak in de geschiedenis van de mensheid binnenkort niet meer zal zijn. Vanavond nog maar een keertje ‘Titanic’ opzetten, dan.