IMG_5263

Bokoesam komt met EP en videoserie waarin hij nieuw hiphoptalent belicht

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe samenwerking van Bokoesam en DØS uit, en die is niet geheel random gemaakt. Vandaag brengen zij de visuals hiervan uit en dat is de start van een nieuw project van Bokoesam en Red Bull: binnenkort dropt hij een EP ‘Generation Z‘ en bijbehorend ‘Couch Sessions’ videoserie waarin hij nieuw talent een podium biedt. Op de EP zullen frisse namen FFLean, DØS, Kid Tha 6 en ADF Samski te horen zijn.

generation_z_bokoesam

De plaat draait om Generation Z – niet gek voor Bokoesam, want hij wordt gezien als vader van de nieuwe beweging in de Nederlandse hiphop scène. Hij deelt nu zijn kennis met de opkomende generatie en biedt hen op deze manier een podium. Dat deed hij al door middel van harde artikelen op Red Bull Music met hiphop journalist Rajko Disseldorp, maar nu dus met een EP en videoserie.

IMG_5246

Toen Bokoesam zelf begon met muziek, was de timing niet echt lekker: CD’s waren uit, hiphop was nog niet zo aan en er was geen Spotify om op te streamen. Maar hij gaf niet op, en die energie wil hij overbrengen aan de Generation Z rappers: ‘Het is voor mij vooral leuk om deze frisse energie te voelen en we hebben lekker kunnen sparren met elkaar. Er zijn goede gesprekken gevoerd tijdens het maken van muziek en het is leuk om te zien hoe verschillend iedereen te werk gaat’. Op 10 december komt de driedelige webserie uit op de Instagram van Red Bull Music en op 19 december zal de plaat volgen – stay tuned.

IMG_5283

IMG_5123

IMG_9358