broederliefde

Broederliefde uit line-up Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Broederliefde mag niet meer optreden op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer op 5 mei. De organisator van het festival moest de groep uit de line-up halen. Toen bekend werd dat Broederliefde zou optreden, kwamen er veel reacties binnen bij de organisatie. Volgens wethouder Margreet van Driel (Citymarketing & Events) past de groep niet bij een bevrijdingsfeest.
Misschien kun je het je nog herinneren, maar in 2016 kwam de groep in opspraak vanwege een filmpje van Broederliefde-lid Emms. In dit filmpje is te zien dat hij tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht “Hamas, hamas, joden aan het gas” roept. Emms had destijds al verantwoordelijkheid genomen voor deze woorden en spijt betuigd. Ook hebben de mannen na dit incident vaker opgetreden op Bevrijdingsfestivals. De organisator van het festival vindt het daarom ook erg jammer dat de wethouder nu nog dit besluit neemt, terwijl het een incident uit 2016 betreft.

Begin mei gaf de groep een XXL show in Ahoy, Rotterdam met gastoptredens van onder andere Winne, Snelle, Poke & Candy Dulfer. Op support vanuit label Topnotch kunnen de mannen ook rekenen: hun contract is voor de derde keer verlengd.