hamburger

Op deze plekken kan je de meest spange burgers in Amsterdam eten

Amsterdam stikt tegenwoordig van de burgertentjes, maar waar in deze grote stad kan je nou de beste burgers eten? Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet, die bestaan uit vette juicy burgers, gezondere vegaburgers en zelfs wat veganopties. Check ze hieronder.

Burgers ‘n shake
burger n shake
Burgers ‘n shake is dé plek als je een laag budget hebt maar toch nog wil genieten van lekkere burgers. Voor iets minder dan zes euro heb je een rijk belegde beef, chicken, vega burger of ook halal. Burgers ‘n shake kan je op twee plekken in Amsterdam bezoeken, namelijk aan de Javastraat en het Land van Cocagneplein.

Thrill Grill
thrill grill
Mocht je je in het centrum bevinden, is Thrill Grill ook zeker een bezoekje waard. Je kan uit maar liefst acht burgers kiezen waaronder ook weer kip en veggie.

Ribs factory
ribs factory
Spareribs zijn dan wel hun trademark maar daar worden de burgers van Ribs Factory niet minder om. Alle burgers op het menu worden geserveerd met een portie friet voor een betaalbare prijs en is in Amsterdam te vinden in de Amstelstraat.

Cannibale Royale
cannibale-royale
Het leuke aan de burgers van Cannibale Royale is dat ze geserveerd worden op robuuste houten planken – dit past helemaal bij het concept van het restaurant. Cannibale Royale is een kruising van een chique Franse brasserie en een grimmige man cave dus s zeker de moeite waard op langs te gaan bij één van de drie vestigingen.

Fat Phill’s
fat phills
Een nieuwkomer in Amsterdam is Fat phill’s , voor een guilty pleasure hap moet je zeker bij hun wezen. Hun assortiment is nog niet heel breed, maar je kan wel één van hun heerlijke sides nemen bij je burger, mocht je in de buurt zijn van de Geelvinckssteeg.

Burger Bitch
burger bitch
De Burger bitch is gevestigd bij al de Amsterdam Arena hotspots, buiten dat het goed te bereiken is onderscheidt het restaurant zich met een feministisch tintje. De burgers hebben namen als She’s Smoking, Hot Mama en Philadelphia`s Queen.

The Butcher
the butcher
Dit restaurant heeft uit dit rijtje het grootste aanbod van maar liefst 17 burgers, 3 vestigingen waarvan één 24/7 open is. Deze high-profile burger bar heeft niet alleen lekkere burgers maar ook de juiste looks en daarom ideaal voor meetings of gewoon samenkomen met je vrienden.

Ook voor de vega – en vegan burgerliefhebbers hebben we er een aantal geselecteerd, deze tentjes zijn echte must-go’s voor meatless burgers:

Vegan Junkfoodbar
Daddy_Mc_Chik’n_veganjunkfoodbar
De naam verklapt het misschien al, Vegan Junkfoodbar heeft een enorm assortiment voor alternatieve veganistische junk food. Dus ook vegan burgers, de iconische blauw-roze Daddy Mc Chik’n heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen. Maar ook de andere burgers zijn het proberen waard, je kunt ze in ieder geval op vier plekken in Amsterdam uitproberen.

Meatless District
meatless district
Hoewel Meatless District maar twee vega burgers op het menu heeft staan is het nog zeker een fijne plek om samen te komen onder het genot van hun bekende kimchi burger. Dit kan onder andere in het oude Westen.

Deer mama
deer mama
Last but not least is de kleurrijke Vegan Mylk & Burger bar Deer Mama. Deze staat in het teken van cruelty free en vegan milkshakes en burgers. Het interieur zorgt ook nog voor wat foto’s op je insta.