Cane.wav

Waarom Cane.wav één van de hardste producers is

Eerder schreven over hoe underrated producers en engineers zijn in de muziekindustrie, maar met de tijd krijgen deze muzikanten steeds meer de erkenning die ze verdienen. Niet alleen performing artists als rappers en zangers/zangeressen hebben hun unieke backstory, dat geldt ook voor de producers en beat makers. Dit keer gaat het verhaal over Cane.wav, hoe hij als middelbare schoolleerling voor het eerst in aanraking kwam met ‘beats’ maken en later uitgroeide tot een succesvol getekend producer.

Net zoals velen van ons kregen we het schoolvak ‘muziek’, zo ook de toen 15-jarige Cane.Wav. Hij heeft een sterke herinnering aan een school opdracht waarbij hij met klasgenoten in groepjes op de computer geluidsfragmenten met elkaar moest combineren, zodat je een beat kon maken. Dat heeft Cane.Wav zo nieuwsgierig gemaakt, dat hij thuis op zoek ging naar een soort gelijk programma als dat van school. En je raad het al, hij kwam uit op FL studio. Hij verdiepte zich in beats maken en werd zo een self-taught producer.

Zijn stijl kan je uniek noemen, zijn beats zijn vaak een mix van verschillende genre’s. Hij heeft er zelf een hele bijzondere benaming gegeven “alla kondre” (surinaams voor alle landen of alle culturen). Veel artiesten waar hij de studio mee induikt, kunnen niet plaatsen tot welke genre zijn beats behoren, maar gaan er hoe dan ook 100% op los, en dat is precies wat een producer moet kunnen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Im just doing me 📈

Een bericht gedeeld door CANÉ 🗣 OHNO (@cane.wav) op

Cane.Wav is tegenwoordig getekend bij het label Van Klasse , en wist van zijn hobby werk te maken. Artiesten waar hij graag mee samenwerkt zijn Hansie, Equalz & Lauwtje. Cane.wav heeft niet veel nodig om de sessie te laten werken, hij is een vibe gevoelig persoon. Dus een goede klik en luchtige vibes zijn key voor hem.

Wat misschien een funfact is, is dat zijn carrière in 2015 een echte doorstart heeft gemaakt met de track “On fleek” van Rasta G ft. Bress, Sevn Alias, Navi & MS Serry. Dat was de era dat Nederlandse Hip Hop echt erkend werd, en dus ook Cane.wav. Sindsdien is hij erg gemotiveerd en gedreven om te door te grinden als muziekproducer.

Inmiddels is hij een gevestigde naam in the scene, hij heeft samengewerkt met Tur-g, Hansie, Delany, Donny Roelvink, Nafthaly Ramona, Famke Louise, DJ DVLYN, Lauwtje, Equalz- om maar wat namen op te noemen. De producer blikt vooruit op wat hij nog wil gaan doen, hij is op dit moment bezig met zijn eigen project als artiest/producer. Hij wil er nog niet te veel over kwijt, maar is wel van mening dat Nederland nieuwe stijlen muziek nodig heeft en Cane.wav gaat ons daarvan voorzien.