Schermafbeelding 2018-01-12 om 10.48.59

Corpsstudenten beweren dat incidenten op undercoverbeelden ontgroeningen niet kloppen

Gisteravond kwam de veelbesproken aflevering van Rambam op televisie over de ontgroeningen bij studentencorpora. Een paar studenten gingen undercover bij ontgroeningen van verschillende studentenverenigingen zoals het RSC/RVSV en UVSV.

De undercover studenten droegen een bril waar een geheime camera in zat, en zo kwamen beelden van de ontgroeningen uit. Op deze beelden is onder andere te zien dat er medicijnen worden afgepakt van een meisje, een jongen die met hechtingen in zijn hoofd rondliep, studenten die gespuugd worden in het gezicht en eten dat dwingend gevoerd werd aan de eerstejaarsstudenten.

53421 534 5342

De student waarvan haar medicijnen zouden zijn afgepakt was gister samen met voorzitters van de corpsverenigingen te gast bij Jinek, en zij beweerde dat dit incident ‘absoluut niet waar is’. De voorzitsters van het corps van Rotterdam en Utrecht ontkrachten ook de incidenten die getoond werden door Rambam. Toch zeggen beelden meer dan 100 woorden, en is de manier waarop de eerstejaarsstudenten als vee behandeld worden bij ontgroeningen goed te zien op de beelden.

Gek genoeg mocht het team van Rambam niet aanschuiven bij Jinek. Bekijk het fragment van Jinek hieronder en klik hier voor de Rambam uitzending ‘Ontgroeningen’.

 

Bron: AD