Schermafbeelding 2020-02-10 om 11.47.18

Daily Paper en Van Gogh museum komen met bijzondere collab

Vrijdag komt er een hele harde, bijzondere collab uit van Daily Paper en het Van Gogh Museum. De collectie bestaat uit 21 items met jassen, broeken, shirts en een hoodie. De klassieke kunst van Van Gogh krijgt een modern jasje met de nieuwe designs van Daily Paper. Door deze collab hoopt het museum nog meer jongeren te bereiken.

De mannen van Daily Paper, Jefferson Osei, Hussein Suleiman en Abderrahmane Trabsini, werden al geïnterviewd door Forbes waar Trabsini vertelde over de samenwerking: “Having grown up learning about Van Gogh, I feel like it’s an honor working with such a Dutch legend. Everybody in the world knows about Van Gogh. A lot of kids don’t want to sit and learn about history, but if you twist it and involve something they care about, they’ll take the time to learn about it.”

Ze kozen voor het verwerken van minder vanzelfsprekende kunstwerken, net zoals Van Gogh deed met zijn carrière en zij van Daily Paper deden met het zomaar starten van een mode merk. Ze leerden ieder zichzelf de benodigde skills aan, deden alles op eigen houtje.

Samen met de uitgebreide collectie komt er ook een docu van Safi Graauw uit van het maakproces van de items. Op 14 februari lanceert de collectie tijdens een event in het Van Gogh museum waar je voor kunt rvsp’en, daarna is het te koop bij het museum en online.