WhatsApp Image 2017-10-20 at 18.14.53

Dankzij Beerwulf ontdekte ik opeens mijn voorliefde voor speciaalbier

Laat ik met de deur in huis vallen: ik ben niet enorm bekend met speciaalbier. Totaal niet, eigenlijk. Ik kies vaak voor de veilige optie als het op bier aankomt. Gewoon, ‘van de tap’. Of een ijskoud Mexicaans-esque biertje als de zon schijnt. Verder dan dat komt mijn smakenpalet niet.

Of eigenlijk moet ik ‘kwam’ zeggen, want onlangs werd ik geïntroduceerd aan Beerwulf. Een bierplatform met een enorm assortiment van speciaalbiertjes. Voor de leek en voor de liefhebber de ideale plek om in de wondere wereld van niche biertjes te duiken. Er zijn reviews te vinden, zodat je met advies op maat je speciaalbiertjes kan inslaan.

Om ons te overtuigen van de kracht van Beerwulf stuurden zij ons verschillende biertjes op en vroegen ze deze amateur om zijn favoriete aan te wijzen. Which is what I’ll do, right here, right now.

Belfort
Met een naam als Belfort kan je vrijwel niet fout gaan. Dat is namelijk de achternaam van Jordan Belfort, die je misschien wel kent van de film die op zijn leven is gebaseerd: Wolf of Wallstreet. De Belfort zou dan te vergelijken zijn met het eerste halfuur van de film – wanneer Belfort nog enigszins onschuldig, maar wel enorm hongerig is. Het is de perfecte inleiding voor een potentieel onstuimige avond.


Lebowski door Cinema Brewers

You had me at your name is bij de Lebowski van toepassing. Als verfent fan van ‘The Dude’ moest ik deze wel als eerste openen. Het etiket belooft dry-hopped American style lager met een lemongrass twist. Wat ik proef: een enigszins zwaar biertje (mind you, ik ben alleen Heineken gewend), maar de lemongrass is inderdaad daar. Het is een beetje alsof je een Gin Tonic drinkt zoals die in de middeleeuwen gemaakt zou worden; en that’s a good thing.


Celebrator Doppelbock

Als ik aan bier denk dat in een Duits woud is gebrouwd, dan zie ik een bier als de Celebrator Doppelbock voor me. Het bier is donkerder dan de nacht en zit boordevol karakter; je merkt dat dit gemaakt is door mannen met zoveel lagen eelt op hun knoesten dat er een nieuwe knoest groeit. Ook dat bedoel ik op een positieve manier: Celebrator Doppelbock is puur vakmanschap.

Budweiser Budvar

Budweiser ben ik wel bekend mee. In Amerika heb je een gezegde: How are Budweiser and making love in a kanoo similar? They’re both fucking close to water. Dat gaat voor het Tjechische broertje van Budweiser niet op. Toegegeven, het is van alle speciaalbiertjes die in de crate van Beerwulf zaten wel de meest timide – maar dat is geen slecht iets. Budweiser Budvar is als een mooi rustmomentje tussen alle hectiek. Een muurbloempje temidden een prachtige jungle.

Brooklyn Lager

De Brooklyn Lager doet zijn naam eer aan: het biertje lijkt infused te zijn met het DNA van de hipste wijk van New York City. Het is rauw, maar tegelijkertijd gebalanceerd. Je proeft bijna de verschillende invloeden die verspreid worden in één van de meest gemengde wijken ter wereld. Oké, we might get carried away, maar we fokken hier écht heel erg mee.

Neubourg Pilsener

De Neubourg Pilsener is het type biertje waar een niet-speciaal bierdrinker normaliter afhaakt. Maar ik niet. Ik zit nu vier speciaalbiertjes diep. Ik ben een soort seasoned veteran, waardoor ik hier ook positiefs uit haal. Het design van het flesje is sowieso het tofste van alle biertjes uit mijn Beerwulf pakket en de enigszins industriële afdronk prikkelt een gedeelte van mijn tong waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Approved.

Zelf proberen? Op Beerwulf zijn al deze biertjes en nog een hele boel anderen te vinden. Allemaal voorzien van aangemeten advies wat nog veel relevanter is dan mijn amateuristische aanbevelingen. IPA’s, Bock biertjes, lagers, Pilseners – you name it, they have it.