future-GQ-2015-1215-02

De 10 meest ondergewaardeerde Future tracks die de meeste mensen niet kennen

Future dropt deze vrijdag een album, na meer dan een jaar geen volledig album gedropt te hebben. Perfecte tijd om wat licht te schijnen op Future’s verleden (haha!). Iedereen kent de hits als ‘Mask Off’, ‘Jumpman’ en ‘Low Life’ maar Future’s discografie is zo groot dat er honderden tunes over het hoofd gezien worden door het grote publiek. Wij hebben een lijstje gemaakt van de 10 meest ondergewaardeerde Future tracks.

1. Perkys Calling

Laten we eerlijk zijn, iedereen houdt van de emotionele Future. Wat nog beter is dan emotionele Future? Emotionele mixtape Future. ‘Purple Reign’ is een mixtape die je, als je hem nog niet gecheckt heb, gelijk moet checken als je Future op zijn beste wilt horen. Misschien herken je de beat, 6lack heeft namelijk zijn remix ervan op zijn album gegooid.

2. Throw Away

Na ‘Honest’ veranderde Future: het ging uit met Ciara, zijn wifey. Dit was het keerpunt dat Future een geheel nieuwe vlam gaf om zijn beste muziek te maken met o.a. zijn ‘Monster’ mixtape. De track gaat over het vreemdgaan van hem, en van Ciara. Halverwege wordt de track geswitched en veranderd het perspectief – een perfect balans tussen emotionele- en trap Future.

3. Just Like Bruddas

Na ‘Monster’ kende Future geen remmen en twee maanden later dropte hij ‘Beast Mode’, een project volledig geproduceerd door Zaytoven. Deze tape heeft een paar van Zaytoven’s mooiste piano beats aller tijden op de tracklist staan, en ‘Just Like Bruddas’ is er zo eentje.

4. Karate Chop

De remix met Lil Wayne stond op zijn ‘Honest’ album en daarom staat de originele in de schaduw. In onze ogen is de originele echter veel harder dan de remix en zelfs de remix vinden we ondergewaardeerd. De productie van Metro Booming gemixt met de kenmerkende stem van Future is een en al perfectie.

5. Married To The Game

In 2016 dropte DJ Esco zijn producertape, met voornamelijk Future tracks. Een van de hardste was overduidelijk ‘Married To The Game’, maar hij kreeg met 6,5 miljoen views op de videoclip nooit echt de liefde die hij verdiende.

6. Double Cup & Molly

In 2012 dropte hij ‘Welcome to Mollyworld’, waarop dit onofficiële lean anthem stond. Het is alweer bijna 7 jaar geleden, maar we gaan er alleen maar lekkerder op. Dit project werd bijna niet gepromote terwijl er toch veel bangers op staan. Een aanrader voor iedereen die Future’s oude projecten uit het stof wilt halen.

7. Never Gon Lose

In 2015 dropte hij ’56 Nights’ nadat zijn vriend en producer DJ Esco vast kwam te zitten in Dubai voor 56 nachten. Door deze situatie waren ze een harde schijf kwijt waarop alle Future tracks van twee jaar lang stonden kwijt, wat Future weer motiveerde om nog harder te gaan.

8. Hardly

Zoals we eerder al zeiden, we houden van emotionele Future en dit is een van zijn emotioneelste tracks. Op ‘Hardly’ heeft Future het over zijn innerlijke struggles en hoe hij nauwelijks door alle situaties komt waarin hij zich bevindt.

9. Sorry

Een track afkomstig van zijn 2017 album, ‘HNDRXX’, wat in veel mensen hun ogen een van zijn meest ondergewaardeerde album is. ‘Sorry’ is een 7-minuut durende verontschuldiging naar zijn ex, Ciara, waarbij elk woord doordringt tot je ziel. Je weet dat de track kwijt gaat als Future een 3e verse gooit.

10. Feds Did A Sweep

Toen Future 2017 begon met twee albums achter elkaar, was het allemaal misschien een beetje te overweldigend voor iedereen. Binnen een week kregen we iets van 40 nieuwe Future tracks, waardoor parels als ‘Feds Did A Sweep’ niet de liefde kregen die ze verdienden. Gelukkig bracht Future maanden later een 10-minuut durende film/videoclip uit om de track te ondersteunen.

Wij hebben ons beperkt tot 10 tracks, maar als we alle ondergewaardeerde Future tracks moesten opschrijven hadden we er aan 50 nog steeds genoeg. Dit artikel is bedoeld om mensen die niet bekend zijn met Future’s genialiteit wat kennis bij te spijkeren zodat ze klaar zijn voor de release van ‘THE WZRD’, die deze vrijdag uitkomt.