1 head image Crop 1

De 20-jarige RIMON blaast iedereen weg met ‘Grace’

Af en toe komt er opeens een artiest voorbij waarvan je bij voorbaat weet dat het iets speciaals is. Het is het type artiest waarbij je door een snippet al doorkrijgt dat er iets magisch staat te gebeuren – dat is precies het type artiest dat RIMON is. Zij heeft vandaag haar debuutsingle- en video ‘Grace’ uitgebracht.

‘Grace’ is geproduceerd door Samuel Kareem, de video is geregisseerd door Ebeneza Blanche en Creative Directed én geschoten door Yavez Anthonio. Het concept is van RIMON zelf, samen opgesteld met Fatu Kamara.

De 20-jarige RIMON, die in Amsterdam woonachtig is, is vrij mysterieus. Ze lijkt vrijwel uit het niets te komen, maar de track en clip lijken op iets wat een veteraan zou uitbrengen. Het is dan ook niet gek dat i-D, die de clip primeurde, haar ‘the most exciting artist in Amsterdam’ noemde.

De video en clip steken dusdanig goed in elkaar dat we het bijna on-Nederlands goed zouden willen noemen, maar dan doen we Nederland te kort. Het is niet on-Nederlands goed, het is de nieuwe standaard voor Nederland. It’s that simple.

BEELD: Kwabena Appiah-nti