Appelsap 17

De 2017 editie van Appelsap was er weer eentje om in te lijsten

Wanneer een kwaliteitskrant als Trouw over je festival schrijft dat het ‘turnup’ was, dan weet je dat het heel erg turnup was. Appelsap 2017 was qua temperatuur zeker niet de heetste editie, qua sfeer, muziek en turnup waarschijnlijk wel.

Inmiddels is het recept van Appelsap vrij bekend: nauwelijks headliners, maar genoeg binnen- en buitenlands talent die gretig zijn om er beste van te maken. Vul het geheel aan met een paar van de beste DJs die er zijn (Vic Crezée, we zien je) en zet het geheel tegen het verfrissend groene decor dat het Flevopark biedt. Daar komen dan als vanzelf wel weer de allermooiste mensen op af.

En die mensen hadden zin in een feestje, dat Appelsap vakkundig had georganiseerd. Aantal hoogtepunten van de dag: de show van Yung Nnelg (die een jongen het podium ophaalt om hem er onder ‘Tempo’ weer af te laten springen), de vibe voor de Red Light Radio stage en de snoeiharde moshpit voor het podium bij 67. De show van Lil’ Wayne kon ons niet helemaal bekoren, maar het zompige, trillende grasveld tijdens ‘A Mili’ zorgde zeker voor kippenvel.

Toen Vic Crezée na een uitgebreide versie van ‘Mask Off’ uiteindelijk uitgedraaid was, kwamen we tot de onvermijdelijke conclusie: de turnup was heel real.

Bekijk de foto’s die wij op het festival schoten hieronder via Facebook: