Screen Shot 2016-07-12 at 18.00.02

De beef tussen Boef en Rambo uitgelegd

Het heeft er even op geduurd, maar het lijkt erop dat er weer een rapbeef in Nederland aan het broeien is. Of, nou ja, het is pas écht beef als het van twee kanten komt en tot op heden lijkt het voornamelijk eenrichtingsverkeer te zijn.

Wat is er dan precies gaande, vraag jij je af?

Nou, Rambo en Boef liggen met elkaar in de clinch. Boef ken je ongetwijfeld wel, maar wie is Rambo? Rambo is de eigenlijke voorloper van Boef. Komt ook uit Alkmaar, rapt over vergelijkbare zaken en doet het al wat langer dan Boef. Echter draait Boef inmiddels heel wat beter dan Rambo en is hij na Lil Kleine en Ronnie Flex de grootste rapper van het moment. Rambo vind Boef nep en beschuldigt hem van een verscheidenheid aan dingen.

Na al wat eerdere steken over-en-weer koos Rambo vandaag volop het oorlogspad door een disstrack richting Boef te verwerken in zijn 101Barz sessie. Vanaf 3:00.

Ja, die verse gaat maar over één ding: Boef. Boef zou dezelfde kleding dragen in al zijn clips en zou gepakt zijn bij een mislukte overval.

Boef reageerde zelf binnen mum van tijd met een post op Instagram.

Screen Shot 2016-07-12 at 18.04.27

Basically zegt Boef dat hij niet gaat reageren door middel van een track omdat hij ze geen shine wil gunnen – maar daar hebben de fans van Rambo maling aan. Zoals je misschien al door had is Rambo van Turkse afkomst terwijl Boef uit Algerije komt. Het gevolg? Alle Turkse kids tussen de 10 en 15 kiezen de kant van Rambo, alle Noord Afrikaanse (Marokko, Algerije) kiezen de kant van Boef. Zij bestoken elkaar in de commentsections – die onder de post van Boef is een warzone.

Screen Shot 2016-07-12 at 18.09.57 Screen Shot 2016-07-12 at 18.08.41 Screen Shot 2016-07-12 at 18.08.57 Screen Shot 2016-07-12 at 18.09.30

Het is echter niet de eerste keer dat de twee met elkaar in de clinch liggen. De twee waren ooit bevriend – Boef beweert zelfs dat hij kleding aan Rambo heeft uitgeleend zodat hij in een verse outfit een show kon doen. Rambo reageerde daar weer op door te zeggen dat Boef nep is en alleen maar mislukte overvallen op zijn naam heeft staan.

Zoals dat nu gaat in 2016 hebben beide heren alle Instagramposts waarin iets gezegd werd al lang en breed verwijderd – maar gelukkig betekent 2016 dat we ook talloze kids op YouTube hebben die alles tot op de seconde volgen en vastleggen. De video van Instavdbuurt, hieronder, legt de hele backstory tussen de twee uit tot het punt van de 101Barz sessie van Rambo.

Dus, dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje, al beweert Boef van niet. Maar what’s next? Komt Boef alsnog met een distrack? Blijft het bij heen-en-weer steken op social media? Of spreken de twee ouderwets af ergens in Alkmaar en krijgen we de innerlijke K1-fighters te zien? Only time will tell.