Aveen-shoe-03

de Bijenkorf heeft de nieuwste trends in huis op het gebied van sneakers

De Bijenkorf staat al ruim 140 jaar bekend als meest prestigieuze warenhuis van Nederland. Het is algemeen bekend dat je er terecht kan voor al je designer en non-designer kleding. Wat we zelf echter niet wisten is dat de sneaker collectie van de Bijenkorf ook insane is. Ze beschikken misschien wel over de meest diverse sneaker collectie in het land. Chunky sneakers, sneakers met unieke zolen, sock runners, heavy mesh sneakers, de Bijenkorf heeft voor ieder wat wils. Hieronder een kleine greep uit het uitgebreide sneaker assortiment van de Bijenkorf.

Ugly sneakers

De trend die op dit moment misschien wel het meest gaande is, de Ugly sneaker ook wel Dad sneakers of Chunky sneakers genoemd. Een trend die voor het eerst onder aandacht kwam met de Ozweego’s van Raf Simons en Adidas. Een aantal jaar verder en bijna elke designer heeft wel een eigen chunky sneaker. Balenciaga kwam met de Triple S, Gucci heeft de Rhyton’s en Louis Vuitton heeft de Archlight. In het assortiment van de Bijenkorf vind je onder andere Chunky sneakers van Balenciaga, Nike, Mercer en Filling Pieces.

Screen Shot 2018-04-09 at 14.51.59

Duurzame sneakers

Duurzaamheid is natuurlijk een trend die je in alle branches tegenkomt, tegenwoordig ook in de sneaker wereld. Merken als Veja​ en Bata​ hebben sneakers die met alleen maar duurzame materialen geproduceerd zijn. Deze twee merken zijn uiteraard ook te vinden in het assortiment van de Bijenkorf.

Bata sustainable sneaker

Sock knits

Sock Knits zijn misschien wel de beste uitvinding van de 21ste eeuw. Ze zijn comfortabel, stijlvol en super praktisch. Of je nou een verjaardag hebt of naar de sportschool gaat. Je kan een sock knit sneaker op allebei de gelegenheden met trots rocken. In het assortiment van de Bijenkorf vind je sock knit sneakers van Balenciaga (speed runner)​, Adidas (NMD), ​Filling pieces (arch runner), ​ETQ, ​Y-3​ en Mercer.

MM146

Sneakers met unieke zolen

You either hate it or love it, extreme zolen onder je sneakers. Hoe extremer de zool, hoe beter lijkt het wel. Zo zien we de laatste tijd verschillende designers zich wagen aan deze trend, met als meest bekende sneaker misschien wel de Alexander McQueen Raised-sole low-top leather trainers. In het assortiment van de Bijenkorf zitten deze sneakers uiteraard ook. Deze trend zie je onder andere bij merken als Arkk​, Puma​, Filling Pieces​ en uiteraard Alexander McQueen​.

Alexander McQueen oversized sneaker

Ontdek de nieuwe sneakercollecties voor mannen en voor vrouwen in een van de winkels of shop met gratis bezorging bij deBijenkorf.nl. In de Bijenkorf winkels in Utrecht, Amstelveen en Maastricht zijn de sneakerafdelingen bovendien helemaal vernieuwd en zeker de moeite waard om te bezoeken!

MEDIUM-170301_Bijenkorf1618_HR