durag-piece-3

De comeback van de durag

We zien de durag steeds vaker terug komen in de hiphopwereld bij rappers als A$AP Ferg en Ski Mask The Slump God. De durag wordt door velen gewoon gezien als hoofddeksel maar het is meer dan dat. Wat doet de durag precies en waar komt het vandaan?

In de jaren ’60, tijdens de Black Power Movement in Amerika, werd de durag een onderdeel van fashion. De durag werd populair doordat bekende rappers en sporters durags droegen. De top van het durag tijdperk was rond 2000. Rappers van die tijd als 50 Cent en Nelly maakte de durag poppin’ door deze niet alleen te dragen voor waves, maar gewoon voor fashion. Veel jongeren volgde de trend maar halverwege de jaren ’00 stierf de populariteit en was het helemaal uit de mode.

large

We zien nu dat de durag langzaam weer terug komt in de mode. Stijlicoon A$AP Rocky was hier onder andere verantwoordelijk voor. Hem zagen we laatst nog in de video van Blood Orange met ‘Chewing Gum‘ waarin ze er beiden eentje dragen. Maar nu worden steeds meer beroemdheden gezien in de durag, bijvoorbeeld LeBron James en ook de Nederlandse CHO draagt een durag bij zijn videoclip ‘Put It On Me‘. De vraag naar waves en de terugkomst van fashion van vroeger spelen een grote rol in de comeback. Het aanbod van durags in Nederland is nog laag, maar we kunnen verwachten dat dit de komende tijd gaat veranderen.

Schermafbeelding 2018-11-23 om 13.42.43

Schermafbeelding 2018-11-23 om 13.45.20

Bekijk hieronder een video van A$AP Ferg over durags. Wat vinden jullie van de durag als fashion item anno 2018?