Fredo-Santana

De doodsoorzaak van Fredo Santana is bekend

2018 het jaar dat we naast X ook Fredo Santana verloren. Op 20 januari kregen we de melding dat hij Fredo was overleden aan falen van belangrijke organen. Destijds was het nooit duidelijk wat de precieze reden was van Fredo zijn dood. Inmiddels zijn er verschillende autopsies gedaan en de oorzaak van zijn dood is triest te noemen.

Volgens de Chicago Tribune leed Fredo aan ‘cardiovasculaire’ ziekte. De bijwerkingen van deze ziekte waren onder andere epileptische aanvallen. Zijn epilepsie kwam in de vorm van terugkerende beroertes. Op de tijd van zijn dood had Fredo zeker elke maand last van deze beroertes. Uiteindelijk was 1 van deze beroertes te veel voor Fredo en overleed hij.

Voor zijn dood had Fredo al problemen met zijn gezondheid en werd hij een aantal keer opgenomen in het ziekenhuis voor lever en nier problemen. Hij vertelde ook dat hij het zat was om zo ongezond te leven en dat hij leed aan stress en PTSD van het harde leven in Chiraq. Die stress en PTSD probeerde hij al die jaren te onderdrukken met drank en drugs.

“Hopefully I can be the face to sho niggas to slow down an we got our whole life ahead of us fuck being rock stars gettin high I got ptsd,” schreef Fredo op Twitter. “I was running from my old life tryna get high didn’t want to face them demons…I’m getting help I might just go to rehab.” Drie maanden later overleed hij.