Screen Shot 2019-04-11 at 11.30.32

De Drake Curse was in full effect deze week

Er zijn vele curses geweest in de sportwereld maar de ‘Drake Curse’ begint nu echt serieuze vormen aan te nemen. Zo kende we natuurlijk de ‘Lil-B curse op o.a. Kevin Durant en James Harden. Of de zogenaamde ‘Kardashian curse’ die de carrierres van o.a. NBA sterren Kris Humpries en Lamar Odom kapot maakte.

Maar de ‘Drake Curse’ gaat veel dieper dan dat. Laten we eerst eventjes kort kijken naar het verleden voordat we ons focussen op alles wat deze week is gebeurd.

Een van de meest recente voorbeelden is Conor McGregor. Hij had Drake aan zijn zijde voorafgaande zijn match tegen Khabib. Ze gingen samen op de foto, Drake was aanwezig bij de weigh-in enz. Echter verloor Conor zijn match tegen Khabib.

Een ander voorbeeld is de College basketball ploeg van Kentucky. Drake was groot fan van de ploeg en verzorgde zelfs een inspirerende speech voorafgaande de finale van de national championships in 2014. Ook kocht hij diamanten ringen voor de ploeg. Kentucky verloor de finale en heeft sindsdien nooit meer een championship gewonnen.

Ook de Toronto Raptors zijn slachtoffer van Drake. Sinds dat Drake betrokken is bij de NBA ploeg uit Toronto hebben ze elke Play-Off appaerence gechoked en hebben ze nooit meer de NBA Finals gehaald. Check het filmpje hieronder voor meer voorbeelden.

Terug naar het heden. Drake was de afgelopen week in de U.K. voor zijn Europese tour. Natuurlijk kwamen er veel voetbal sterren op af en Drake ging maar al te graag met ze op de foto. Hij ging op de foto met o.a. Paul Pogba, Aubamayang, Jaden Sancho en Sergio Ageuro en wat gebeurde er de volgende wedstrijd dat deze spelers speelde? Juist ze verloren allemaal, Sergio Aguero miste zelfs een belangrijke penalty.

Wat denken jullie, is de ‘Drake Curse’ forreal?

Screen Shot 2019-04-11 at 11.27.30