Schermafbeelding 2019-04-18 om 12.57.27

De eerste vouwbare Samsung telefoons gaan al binnen twee dagen stuk

Samsung heeft deze week een aantal mensen hun allereerste vouwbare telefoon opgestuurd aan mensen in de media om deze te testen en er een review over te schrijven. Maar dat is niet helemaal goed gegaan, want uit meerdere hoeken wordt nu duidelijk dat de telefoon al binnen twee dagen stuk gaat.

Dieter Bohn van The Verge liet bijvoorbeeld weten dat er na de eerste dag al een hobbel en witte lijnen in het scherm verschenen. Daarna ging de telefoon stuk. Mark Gurman van Bloomberg verwijderde de beschermlaag van de telefoon, zonder te weten dat dit niet mocht. Ook zijn telefoon begaf het. Als laatste had Steve Kovach van CNBC ook problemen met het nieuwe toestel; na een dag flikkerde het scherm en hield zijn vouwbare telefoon ermee op.

Nu heeft Samsung in een statement op het fiasco gereageerd met: “A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. “We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter”

De beschermlaag die Mark Gurman van het scherm afhaalde, mocht er van Samsung sowieso niet af: “The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.”

De telefoon komt alsnog bijna uit; op 3 mei is de vouwbare Samsung te koop voor zo’n 2020 euro. Hopelijk is er voor die tijd iets gefixt.